Inginerii Continental din Timișoara lucrează la tehnologii noi, care vor schimba felul în care ne conducem mașinile

Dezvoltarea de noi tehnologii reprezintă un proces constant la fabrica de componente electronice Continental din Timișoara, iar apariția generațiilor tot mai inovatoare de componente determină o extindere semnificatovă a portofoliului de produse. Acest lucru este posibil și prin implementarea tehnologiilor industriei 4.0, care contribuie la o calitate ridicată a acestora.

Un exemplu de produs ajuns la o nouă generație este instrumentul de bord digital (Digital Instrument cluster), care sprijină șoferul cu setări și informații de bază despre viteză, starea combustibilului, navigare, sistem multimedia. Față de modelele mai vechi, această nouă generație permite afișarea unor notificări personalizate, adaptate în funcție de cerințele șoferului. Acesta poate vizualiza și o hartă a sistemului de navigaţie și poate primi informații despre recunoașterea indicatoarelor rutiere, viteza de rulare ori timpul total aflat la volan.

În categoria dispozitivelor care asigură un condus mai ușor și oferă confort șoferului se încadrează și unitatea de afișare (Head-up Display), proiectată exact pe parbrizul mașinii. Pe lângă informațiile esențiale, precum viteza, consumul, avertizări de trafic, distanța până la următorul viraj, noua generație deține o calitate îmbunătățită a informațiilor, astfel încât șoferului îi va fi mai simplă orientarea în trafic și perceperea vehiculelor aflate în apropierea sa.

“Centrul de producție de componente electronice Continental Automotive din Timișoara are o gamă diversă de produse, pe care o extindem de la o generație la alta, evoluează în mod activ și cuprinde inovații ce fac viața conducătorului auto și a pasagerilor mai ușoară. Conducem industria automotive către un nou nivel de inovație, prin tehnologiile și produsele de top pe care le fabricăm și care aduc un plus de siguranță și confort“, spune Dr. Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental din Timișoara.

Dr. Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental din Timișoara.

Sistemul de control al amortizării este un alt produs de generație nouă, fabricat în Timișoara, cu o importanță majoră în sistemele de siguranță a vehiculelor, la care lucrează echipa Continental. Acesta oferă un grad mai eficient de stabilitate și siguranță prin detectarea suprafeței drumului cu ajutorul unor senzori. Pentru a menține dinamica și durabilitatea laolaltă, unitatea de amortizare are încorporat aluminiu de rezistență ridicată.

Un al patrulea produs nou, fabricat la Timișoara, este unitatea de control a întreg ansamblului de siguranță pasivă, dedicată platformelor convenționale și electrice ale unui producător auto premium. Această unitate poate comanda până la 48 de dispozitive de siguranță, precum airbag-uri, centuri de siguranță, întrerupătoare alimentare energie, activare lumini de avertizare, apel servicii de urgență și furnizare date geolocație în cazul unui eveniment rutier. Generația din care face parte acest produs, dar și produsul în sine, reprezintă un pas mai aproape de realizarea Viziunii Zero, pe care o are Continental – zero fatalități de accidente rutiere.

Fabrica de componente electronice din Timișoara produce unități de control pentru airbag, sisteme electronice de frânare și parcare, pedale de accelerație cu buclă de răspuns, unități de control pentru echipamente speciale, atenuarea suspensiei pneumatice și pentru stabilizare verticală, unități de comandă pentru direcție asistată, unități de control pentru reglarea suspensiei și pentru stabilizarea la sarcina dinamică, unități de afișare centrală de tip standard, Head-Up și Combiner Head-Up și instrumente de bord. Anual, aici sunt fabricate circa 15 milioane de produse finite.

În perioada 1999-2020, Continental a investit circa două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2020, avea peste 20.100 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articolul anterior

UiPath a strâns 1,34 miliarde de dolari prin Oferta Publică Iniţială derulată la Bursa de la New York

Articolul următor

Românii pot cumpăra acțiuni la UiPath pe platforma XTB

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share