Un cercetător român, câștigător al unui grant de aproape 1,5 milioane de euro din partea Consiliului European pentru Cercetare

Consiliul European pentru Cercetare (CEC) a anunțat câștigătorii celui mai recent concurs de granturi, Consolidator Grant, destinat cercetătorilor aflați la mijlocul carierei.

Andrei Terian-Dan, de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS), a câștigat un grant de 1,45 milioane de euro, pentru proiectul “O istorie transnațională a literaturii române (TRANSHIROL)”. Finanțarea face parte din programul de cercetare și inovare al UE, Orizont 2020, în valoare totală de 655 de milioane de euro. Cu acest sprijin, noii beneficiari de granturi vor putea să își consolideze echipele și să aibă un impact considerabil.

Expert în literatura română, profesorul Terian-Dan a fost cercetător invitat în Regatul Unit, Spania și Slovenia, și își desfășoară activitatea la universitatea pe care a absolvit-o.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Cercetători de 39 de naționalități au primit granturi Consolidator în acest an: cei mai mulți sunt italieni (47 de granturi), germani (45), francezi (27) și britanici (24). Beneficiarii își vor desfășura proiectele în universități, centre de cercetare și companii din 23 de țări europene, în principal din Germania, Marea Britanie (câte 50 de granturi), Franța (34) și Țările de Jos (29).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Proiectele de cercetare propuse acoperă o gamă largă de subiecte din domeniul științelor fizice și inginerești, al științelor vieții și al științelor sociale și umaniste. În 2020, CEC a primit 2.506 de propuneri de cercetare pentru granturi Consolidator.

Articolul anterior

Lucrezdinnou.ro - prima platformă online de reconversie profesională pentru românii care și-au pierdut jobul în pandemie

Articolul următor

Tot ce trebuie să știi despre tehnologia 5G. Cum ne va schimba viața?

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share