Banner

Un concept nou de INWARD Mentoring & Coaching, complet original, dezvoltat de Aliz Kosza și echipa ei

În urmă cu trei ani, Aliz Kosza, ex-CEO al companiilor Orkla Foods România, MOL România sau Fabryo Corporation, a început să dezvolte conceptul de INWARD Business Mentorship, un program de transformare organizațională  și reinventare a business-ului.

Conceptul de INWARD este dezvoltat chiar de Aliz Kosza, în urma experienței de CEO, dar și a proiectelor de mentorat derulate cu manageri și antreprenori din România, și presupune utilizarea informațiilor din propriul business, ghidat de un ochi ager și experimentat, din afară. Este un proces unic de mentorat de business, prin care valorile, istoria şi oamenii companiei sunt cei care definesc, cu ajutorul mentorului, cele mai bune strategii de business.

Proiectele Inward Business Mentoriship se desfășoară, în proporție de 80 la sută, în compania clientului, împreună cu oamenii cheie din organizație, care se implică în toate etapele importante și beneficiază de învățare pe proces. “Fiecare companie are un ADN propriu, iar soluţiile vin întotdeauna pe aceleaşi drumuri pe care au venit şi provocările. Doar că trebuie privite creativ şi obiectiv, de un ochi ager şi experimentat, din afară. De aceea, un business mentor trebuie să fie un om din afară, care poate înţelege o companie pe dinăuntru”, explică Aliz Kozsa.

Viața mea profesională a însemnat performanță în 17 industrii diferite, în care de patru ori am fost CEO. Privind în urmă, văd că sunt 37 de ani de experiență, iar în 25 dintre ei am condus companii de top, precum Orkla Foods România, MOL România sau Fabryo Corporation, și am contribuit la modelarea şi inovarea altor companii din industrii foarte diferite.

Aliz Kosza

În urma solicitărilor numeroase, venite din partea antreprenorilor și companiilor, echipa Aliz Kosza a dezvoltat și Business Mentoring House – o Școală de business organizată sub forma unor ateliere de antreprenoriat, în care participanții aduc propria experiență și problemele business-ului propriu, iar cursurile sunt lucru aplicat, pe afacerea proprie. Participarea la cursurile organizate de Aliz Kosza este posibilă în urma unei înscrieri și a unui interviu telefonic, pentru a evalua atât compatibilitatea între participanți, pentru cursul dorit, cât și nivelul participantului. Cursurile sunt realizate în serii limitate, cu accent pe valoare și pe transfer de experiență, iar scopul este acela ca participanții să poată implementa, în propria companie, soluțiile identificate pe parcursul sesiunilor de lucru.

Un al treilea proiect lansat de Aliz Kozsa abordează latura soft a mediului de business – Conferințele Suflet în Business, alături de scriitoarea Ana Barton. Conferințele au mai multe teme și pot fi dezvoltate la cerere, pentru evenimente sau pentru proiecte In-house. “Din experiența mea, conceptul de INWARD Business Mentorship, precum și proiectele in-house, pe care le realizează Aliz, nu au termen de comparație pe piața din România. Oricare ar fi alegerile, beneficiile colaborării cu un profesionist de talia sa sunt certe. Este un mentor autentic. Experiența ei de CEO, dar și practica de manager și mentor, se suprapun peste o energie și o poveste de viață specială”, spune Simona Mărginean, fondatoarea Home&Living Homeproduct, o platformă online, ce furnizează servicii de marketing şi vânzare producătorilor români de mobiler premium.

 

Cele mai importante noutăți din domeniul Resurselor Umane pot fi găsite și pe pagina noastră de Facebook.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share