Un consultant în HR aduce în România un program educațional ce deschide calea spre universități internaționale de top

Sorina Enăchiuc lansează în România programul OSSD – Ontario Secondary School Diploma, cu exclusivitate de la Kanata Academy Canada.

Obiectivul este ca 1.000 de participanţi să fie înscriși în acest program de pregătire – elevi individuali sau şcoli care să includă curricula canadiană în programa naţională. Sorina Enăchiuc se așteaptă să obțină venituri de 40.000 de euro, în primul an

OSSD este o diplomă de absolvire a liceului recunoscută internațional, care îți permite să obții burse în toate universitățile, inclusiv în SUA. Elevul se poate înscrie la cursurile susținute de Kanata Academy fără să renunţe la curricula naţională. Parcurge ultimii doi ani de liceu online, în două variante – fie un liceu devine partener Kanata Academy și le oferă elevilor opțiunea de a parcurge curricula naţională şi de a se înscrie în paralel și la cursurile Kanata, fie elevii se pot înscrie individual.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Programul se adresează elevilor cu vârste între 14 și 19 ani, din mediul urban, dar și instituțiilor de educație, școli private și de stat. Este suficientă înscrierea în programul OSSD în ultimii doi ani de liceu. Programul costă 6.300 de dolari canadieni/ an (circa 4.000 de euro), iar cursurile se desfășoară exclusiv online.

“Învățământul românesc este bazat pe transferul și acumularea de cunoștințe, iar obiectivul  este  obţinerea unei note. Elevilor care își doresc să studieze într-un sistem internaţional le recomand să-și descopere interesul ocupaţional, să parcurgă curricula specifică în sistemul OSSD şi să-și dezvolte personalitatea și abilitățile, dar și să-și facă prieteni din culturi diferite, prin participarea la programele şi activităţile extracuriculare locale şi internaționale pe care le susţinem în timpul anului academic şi în perioadele de vacanţă”, declară Sorina Enăchiuc, consultant HR și co-owner HighEdu.

Sorina Enăchiuc, consultant HR.

Programele similare sunt A level sau International Baccalaureate (IB), care sunt foarte stricte, nu-ți permit să faci în paralel și școala românească și e greu să obții note mari de la prima examinare. Pe lângă o foarte bună cunoaștere a limbii în care studiază, cursantul își va dezvolta abilități utile pentru studiile superioare sau joburile în străinătate: dezvoltarea de comunități, tehnici de argumentație, managementul timpului, colaborare de grup, dezvoltarea unei prezențe digitale, noțiuni financiare de bază, cunoștințe culturale, pregătirea unui interviu, dezvoltarea unui CV și a unui portofoliu, capacitatea de reflexie asupra propriilor acțiuni sau capacitatea de a căuta informații.

Absolventul obține diploma OSSD fără să fie nevoit să renunțe la curricula națională, sistemul este flexibil și bazat  pe credite ce pot fi transferate. Examenul de bacalaureat românesc se notează la trei subiecte, dintre care unul este Limba și Literatura Română. Diplomele Internaționale au, în general, șase subiecte internaționale, relevante pentru viitorul program de studiu.

“Un absolvent al programului OSSD poate obţine un punctaj superior când studiile sunt echivalate de comisiile de admitere. De exemplu, în Irlanda, o diplomă de absolvire cu șase subiecte finale clasează candidatul în primele  poziţii. În plus, viitorul student va fi familiarizat cu sistemul de predare şi evaluare conform standardelor internaţionale si va avea o perioadă scurtă de adaptare la noua viaţă de student”, susține Sorina Enăchiuc.

De multe ori, criteriile de admitere de la universitățile sau programele competitive – Medicină, Politică, Relaţii Internaţionale, Psihologie, Economie, Ştiinte, Computer Science – necesită prezentarea examenelor finale de absolvire a liceului la matematică și, uneori, două științe, doar cu diploma de Bacalaureat din România. Astfel, un elev nu poate fi eligibil și sunt necesare examene suplimentare.

Înscrierile pentru program au loc în prima zi de luni a fiecărei luni, mai puțin în august. De exemplu, te poți înscrie pe 1 martie, iar cum sistemul se bazează pe transferul creditelor de la un liceu la altul, Kanata Academy va face o evaluare individuală a materiilor ultimilor trei ani de studiu şi va adapta curricula de parcurs. Un alt avantaj al elevilor care studiază curricula Science este faptul că la orele de Computer Science vor învăţa şi practica Java, în primul an, şi Python, în al doilea, și vor obţine Javascript Certificate şi Phyton Certificate, certificări recunoscute internaţional.

În România, anul universitar începe în septembrie și se încheie în iunie. Dacă elevii încep în ianuarie/ februarie, vor putea să studieze și în timpul vacanței de vară. Cei care au diploma  OSSD au un avantaj în faţa competitorilor şi pot fi eligibili pentru burse la universităţi  de top din Europa  sau SUA.

Articolul anterior

Colliers lansează Office 360°, o soluție unică pentru crearea birourilor viitorului

Articolul următor

Șase studenți prahoveni fac primii pași în carieră la Adient Trim Ploiești, printr-un stagiu de internship plătit

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share