Un liceu important din Marea Britanie oferă burse ce acoperă intregral taxa de școlarizare pentru tinerii români. Alte instituții din UK și Elveția acoperă taxa parțial

Foto: King’s College London

Unul dintre cele mai importante licee din Marea Britanie, Kings College, oferă două burse pentru tinerii români care doresc să studieze la Londra sau Bournemouth.

Bursele vor susține 100 la sută, respectiv 50 la sută din taxa de școlarizare pentru elevii ce vor fi admiși în programul A-Levels, respectiv ultimii doi ani de studiu liceal (sau ultimul an, în anumite cazuri).  Ele vor fi acordate în urma unor testări, iar admiterea va fi pe loc. O echipă formată din directorii de studii de la Kings College se va deplasa la București, pe 18 și 19 ianuarie, pentru a susține sesiunile de testare. Examenul va consta într-un test de matematică, unul pentru nivelul abilităților verbale, vocabular, redactarea unui eseu și un interviu, la sediul IntegralEdu.

Kings Colleges este unul dintre principalele grupuri de colegii internaționale din Marea Britanie, ce oferă programe specializate pentru integrarea în sistemul de învățământ britanic și pentru înscrierea la universități britanice de elită. Colegiile sale au fost premiate an de an de guvernul Marii Britanii și de reprezentanții sistemului educațional britanic.

Alte licee și școli din străinătate care oferă burse de studiu

D’Overbroeck’s College oferă, în urma rezultatelor bune la examenul de admitere, până la 6.000 de lire din taxa de școlarizare pentru cei care sunt admiși în programul IGCSE (International General Certificate of Secondary Education). Pentru Sixth Form, respectiv programul A-levels (ultimii doi ani de studiu liceal), colegiul susține 25 la sută din taxa de școlarizare.

Credem că te-ar interesa și: Corporatistul din Pipera

Sidcot School acordă o bursă de până la zece la sută din taxa de școlarizare, iar Cardiff Sixth From College acoperă până la 50 la sută din taxă pentru elevii internaționali. Alt liceu britanic unde se acordă burse de studiu este Oxford Sixth Form College. Elvețienii de la Brillantmont International School din Lausanne oferă burse ce susțin până la 20 la sută din taxa de școlarizare pentru cei care aplică pentru clasele a VIII-a și a IX-a. Mai multe informații despre aceste burse, pentru înscrieri și admitere, pot fi obținute de la consultanții IntegralEdu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Despre IntegralEdu

Este cel mai important consultant educațional pentru studii în străinătate și pentru programele Work and Travel în SUA, cu birouri de consultanță în București, Constanța, Craiova, Galați, Iași și Timișoara. Grupul de firme Integral are o experiență internațională de peste 27 de ani în oferirea de informații elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în România din 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din lume. IntegralEdu organizează cele mai mari târguri de consultanță educațională pentru studii în străinătate, în cadrul cărora elevii, studenții și părinții pot întâlni reprezentanții unor școli și universități de prestigiu, din întreaga lume.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share