Un marketplace ucrainean de joburi pentru programatorii freelanceri s-a lansat în România și recrutează peste 100 de specialiști IT

Lemon.io, startup ucrainean care funcționează ca un marketplace de joburi pentru programatorii independenți, s-a lansat pe piața din România și caută să recruteze mai mult de 100 de specialiști IT de pe piața locală, pentru a li se alătura celor peste 60 de programatori români care lucrează deja remote pe proiecte pentru startup-uri din Silicon Valley.

Startup-ul ucrainean țintește să devină principala sursă de venit pentru peste 1.000 de dezvoltatori până la sfârșitul anului. Lemon.io colaborează cu peste 540 de freelanceri din peste 26 de țări.

“Ne-am orientat către specialiștii IT din Europa de Est deoarece sunt recunoscuți la nivel global pentru expertiza și dedicarea lor, regiunea noastră oferă servicii de cea mai înaltă calitate multor companii din SUA și Europa de Vest, iar Europa de Est a fost adesea numită un paradis al dezvoltării software offshore. Ucraina, România și Polonia sunt printre țările est-europene care se poziționează cu mândrie în top 10 când vine vorba de calitatea serviciilor IT oferite. În plus, specialiștii din aceste țări sunt capabili să comunice în limba engleză la un nivel avansat. Pentru noi, a fost natural să ne îndreptăm atenția către IT-știi români”, spune Aleksandr Volodarsky, CEO și co-fondator Lemon.io.

Lemon.io a intrat pe piața din România și Polonia la scurt timp după începutul războiului din Ucraina, pentru a-și extinde portofoliul de freelanceri și pentru a-și atinge obiectivul de a ajunge la o cifră de afaceri de 20 de milioane de dolari în acest an. Din februarie, de când Rusia a invadat Ucraina, Lemon.io donează aproape tot profitul către armata ucraineană, ca să-și sprijine țara să câștige războiul.

“Deși există o concurență mare între companiile ce vânează cei mai iscusiți IT-iști, noi credem că există o plajă largă de talente pregătite să treacă la următorul nivel în carieră, adică să facă tranziția de la angajat la freelancer și să se bucure de mai multă flexibilitate și independență. Pandemia și, apoi, războiul, ne-au arătat tuturor că munca remote vine cu un mare avantaj, mai ales în situații de criză. Colaborăm deja cu 61 de IT-iști români din București, Iași și Cluj, și căutăm să mai aducem 100 de developeri în echipă”, arată CEO-ul Lemon.io.

Modelul de business al startup-ului fondat în 2015 diferă de concurență printr-o serie de aspecte special gândite să facă dreptate freelancerilor, care sunt plătiți corect, pe măsura experienței, și clienților, care primesc servicii de calitate înaltă, la prețuri rezonabile. Tarifele orare ale specialiștilor variază în funcție de stadiul carierei, nivelul de expertiză și tipul de limbaj de programare pe care îl cunosc. Un programator poate câștiga de la 25 la 60 de dolari pe oră sau mai mult, iar plata se face de două ori pe lună.

Pentru a se asigura că în marketplace sunt înscriși doar profesioniști serioși și bine pregătiți, Lemon.io a creat un proces de verificare în patru pași. O echipă internă evaluează toți candidații și le testează nivelul limbii engleze, partea de soft skills și cunoștințele tehnice. Apoi, echipa Lemon.io filtrează proiectele venite din partea clienților și alocă freelancerilor proiectele în funcție de calificări, ariile de interes și disponibilitatea din perioada respectivă.

Lemon.io are avantajul că specialiștii care au finalizat procesul de verificare primesc automat proiecte corelate cu nivelul de expertiză, fără a avea concurență directă, care ar putea oferi un preț mai mic. Programatorii nu plătesc vreun comision de înscriere sau de retragere a banilor. Acesta este achitat de client.

Lemon.io se adresează oamenilor IT responsabili și disciplinați, specialiști cu experiență de minimum patru ani în programare, care vor să-și înceapă propria afacere. Compania recrutează freelanceri cu normă întreagă, dar și cu normă parțială (minimum 20 de ore de lucru pe săptămână). Cele mai solicitate limbaje de programare sunt React, Node, Python, Vue.js, Ruby, Typescript, React Native, Angular, Flutter, Data Science și DevOps.

DESPRE LEMON.IO

Este un startup ucrainean, care funcționează ca un marketplace de joburi și pune în contact programatori independenți verificați și startup-uri din SUA. În 2021, a avut o cifră de afaceri de aproape șapte milioane de dolari și își propune să o tripleze în 2022. Colaborează cu peste 540 de freelanceri din 26 de țări. Echipa din România a ajuns la 61 de membri și continuă să se extindă. Din februarie 2022, Lemon.io a donat 400.000 de dolari armatei ucrainiene și va continua să-și sprijine țara până când Ucraina va câștiga războiul. Compania a fost fondată în 2015 de Aleksandr Volodarsky, Vasyl Dzesa și Anvar Azizov.

Articolul anterior

Ubisoft vrea să devină cel mai dorit angajator din industria de entertainment și tech. Primul pas: sedii noi pentru cele două studiouri din țară

Articolul următor

Studiu: Modelul de muncă hibrid pune la încercare abilitățile interpersonale ale liderilor de echipă din IT

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share