Un recruiter intervievează cinci candidați pentru a ocupa un post vacant, în România. Timpul mediu pentru acoperirea unui post: o lună

Specialiștii HR sunt interesați mai întâi de atitudinea și valorile afișate de candidați, iar principalul motiv pentru care un angajat își schimbă locul de muncă este lipsa vizibilității asupra carierei și posibilitatea promovării, arată studiul HR 20.21, lansat de Adecco Group.

Previziunile economice pentru relansarea economiei post-pandemie sunt foarte optimiste. Țări precum România, Turcia și Serbia au printre cele mai mari creșteri economice prognozate până la sfârșitul lui 2021. Acest climat de optimism este vizibil în tendințele de recrutare și în planurile strategice de angajare ale multor companii din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Companiile și departamentele de resurse umane sunt mai atente la subiecte precum creșterea inegalității, lipsa competențelor ori bunăstarea angajaților.

Studiul HR 20.21 are ca scop identificarea provocărilor și trendurilor din activitatea de HR a țărilor membre Adecco Group, din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovenia, România, Bulgaria, Serbia, Grecia, Turcia, Tunisia și Emiratele Arabe Unite). Studiul a chestionat peste 400 de profesioniști în domeniul resurselor umane, din toate sectoarele economice, care acoperă roluri multiple în departamentele HR. Raportul explorează concluziile chestionarului aplicat, alături de explicații oferite de cei mai experimentați consultanți Adecco.

Concluziile principale ale raportului:

  • Specialiștii HR sunt interesați mai întâi de atitudinea și valorile afișate de candidați. Se acordă o atenție specială asupra modului în care candidații afișează valori în timpul interviurilor și a modului în care sunt compatibili cu valorile companiei.
  • Un recruiter trebuie să intervieveze, în medie, cinci candidați pentru a ocupa un post vacant. Acest număr variază semnificativ în funcție de sectorul economic, de numărul și de nivelul de experiență al candidaților.
  • Timpul mediu pentru închiderea unei poziții deschise este de o lună. Perioada atribuită procesului de recrutare poate varia în funcție de procedurile companiei, de complexitatea pozițiilor deschise și de pachetul de compensări și beneficii.
  • Principalul motiv pentru care un angajat își schimbă locul de muncă este lipsa vizibilității asupra carierei și posibilitatea promovării. Această perspectivă contestă percepția că principalul motiv pentru care angajații părăsesc companiile este din cauza relațiilor proaste cu managerii.
  • Cele mai necesare abilități în posturi dificil de închis sunt inteligența emoțională, rezolvarea complexă a problemelor, gândirea analitică și inovația. Posturile cel mai greu de închis pentru recruteri, unde sunt sesizate aceste lipsuri, provin din IT, sectorul tehnic și financiar.

“Încă de la începutul anului, am sesizat trendurile validate de acest raport. Simultan cu relansarea economiei, piața candidaților din România și din regiune a devenit mult mai competitivă. Nu putem compara contextul actual cu cel din 2019, însă această situație pune presiune pe specialiștii din HR. Colegii noștri, care gestionează proiecte de recrutare, se confruntă cu un număr tot mai redus de candidați, așteptări nerealiste cu oferta pieței muncii, discrepanțe între educația formală și nevoile angajatorilor și, în unele sectoare, tendința de a avea liste scurte de candidați cât mai extinse”, spune Florin Godean, Country Head Adecco România.

Raportul complet poate fi găsit aici.

Adecco este liderul și cel mai mare jucător de pe piața resurselor umane din România. Gestionează peste 4.000 de persoane angajate temporar și deservește zilnic peste 700 de clienți. Echipa Adecco numără în România mai mult de 140 de persoane, iar serviciile oferite au o plajă largă, de la recrutare și selecție, la outsourcing, recrutare în masă, outplacement și training.

Grupul Adecco este cea mai importantă companie mondială de consultanță și soluții în domeniul talentelor. Formează, dezvoltă și angajează talente în 60 de țări, cu ajutorul a 30.000 de angajați. Este o companie Fortune Global 500 și s-a clasat constant printre cele mai bune locuri de muncă din lume, în studiul realizat de Great Place to Work. Adecco Group AG are sediul în Zurich și este listat la SIX Swiss Exchange. Grupul este alimentat de trei unități de afaceri globale: Adecco, Talent Solutions și Modis.

Articolul anterior

SeedBlink îl recrutează pe Laurențiu Ghenciu, manager cu 17 ani de experiență în IT și business, ca Chief Business Officer

Articolul următor

Continental Sibiu angajează primii absolvenți ai Școlii Profesionale în sistem dual

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share