Cerere-record din partea managerilor români pentru programul Executive MBA organizat la București de Universitatea de Economie și Afaceri din Viena

Pe fondul adâncirii crizei de specialiști de pe piața muncii, tot mai multe companii din România investesc în dezvoltarea abilităților angajaților, pentru a crește gradul lor de retenție.

Tendința este confirmată de WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU), care a înregistrat un nou record de participanți la programul de Executive MBA oferit în București. Luna aceasta, o nouă serie, formată din 39 de manageri și antreprenori – cel mai mare număr de participanți -, a început cursurile de EMBA. Pentru prima dată în istoria de 16 ani a programului pe piața românească, numărul de cereri a fost mai mare decât numărul de locuri disponibile.

IT-ul, sectorul financiar și comerțul sunt industriile care trimit cei mai mulți manageri să urmeze programul WU EMBA Bucharest. Pe primul loc în topul industriilor din care provin studenții români ai programului se află IT-ul, cu o pondere de 26 la sută. Pe locul al doilea este domeniul financiar și de asigurări (13 la sută), urmat de comerț (zece la sută). Noua serie include și profesioniști din FMCG, domeniul medical și farma, producție, energie, servicii, transporturi, agricultură, construcții/ inginerie, educație și avocatură.

Circa 66 la sută dintre participanți sunt susținuți financiar de companiile pentru care lucrează. Pentru circa o treime, programul este plătit integral de angajator, o altă treime beneficiază de co-plată din partea companiilor, în timp ce restul își acoperă singuri costul de școlarizare. Conform statisticilor WU Executive Academy, ei îşi pot recupera în totalitate banii în primii trei ani de la absolvire, ca urmare a creșterilor salariale de care beneficiază.

“Numărul de înscrieri înregistrate în acest an ne-a depășit din nou așteptările. Noul record de înscrieri, într-o eră de peturbări economice, schimbări și inovații, ne arată că există o nevoie puternică de lideri conectați la cele mai recente tendințe din industrie, capabili să-și susțină companiile și echipele în perioadele de transformare. Investiția în astfel de abilități și cunoștințe va da rezultate. Numărul record de înscrieri evidențiază și faptul că programul nostru este în continuare opțiunea principală a managerilor seniori din România”, afirmă Prof. Phillip C. Nell, director academic Executive MBA Bucharest.      

Studenții noii promoții ale programului WU EMBA Bucharest au vârsta medie de 39 de ani, 15 ani de experiență profesională și opt ani de experiență în poziții de leadership. 66 la sută dintre ei sunt bărbați și 34 la sută sunt femei. Aceste ponderi se mențin relativ constante pentru ultimele promoții.

Programul se desfășoară part-time, timp de 16 luni, și cuprinde 14 module. Cursanţii pot lucra cu profesori de renume de la WU și alte universități de afaceri de elită, printre care IE, INSEAD (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) sau Carlson School of Management (USA). Programul a ajuns la o comunitate de peste 450 de alumni.

WU Executive Academy este o instituție recunoscută internațional pentru calitatea programelor sale. WU Executive MBA Bucharest este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală și de Est. Are triplă acreditare internațională (EQUIS, AMBA și AACSB), deținută de mai puțin de unu la sută dintre școlile de afaceri din lume.

WU Global Executive MBA, pe baza căruia a fost dezvoltat programul din București, s-a clasat în top 40 cele mai bune programe de Executive MBA din lume, pentru a treia oară consecutiv. A obținut scoruri mai bune decât programele din top 10 la categoria Progres în carieră (locul 8 la nivel mondial, locul 2 în UE), iar la categoria Experiență internațională a studenților a obținut locul 10 la nivel mondial. În ceea ce privește Experiența medie de muncă a studenților, se situează pe locul 11 mondial, un rezultat mai bun decât cel obținut de Ceibs Global EMBA și de Tsinghua – Insead EMBA, clasate în top 3 programe de EMBA în lume.

DESPRE WU EXECUTIVE ACADEMY

Este parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU), cea mai mare universitate de business din Europa și a doua cea mai bună universitate din țările vorbitoare de limbă germană. WU se bucură, de mai bine de 100 de ani, de o reputație excepțională în calitate de furnizor de educație în domeniul managerial. Portofoliul educațional al WU Executive Academy include de la programe de MBA, EMBA, Professional MBA, Master of Laws, la certificări universitare, programe corporate și seminarii. Este unul dintre principalii furnizori de educație executivă din Europa Centrală și de Est.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share