Un român preia conducerea Uzinei Dacia

Din 1 august, Alexandru Oprescu va fi noul director general al Uzinei Mecanice şi Şasiuri Dacia din Mioveni, în locul lui Philippe Nottez, care a condus uzina din 1 septembrie 2013.

Alexandru Oprescu s-a născut la Piteşti, în 1966, şi a absolvit Institutul Politehnic din Bucureşti, în 1992. Parcursul său profesional include poziţii de top management şi expertiză în mai multe domenii. Înainte de a se alătura Grupului Renault, a activat în industria auto, din 2005 – la început pe platforma de la Mioveni, la Johnson Controls (JCI), unde a fost managerul departamentelor CKD, Îmbunătăţire continuă, Logistică şi operaţiuni uzină.

În 2010 a fost numit director de uzină JCI Mioveni, iar din 2011 a primit şi responsabilităţi internaţionale și a fost, în acelaşi timp, directorul uzinei de la Craiova şi al uzinei JCI din Sunderland, Marea Britanie, iar apoi al uzinei JCI din Liverpool, Marea Britanie. În 2015, a devenit director general TRW, la Roman. Alexandru Oprescu are o experienţă importantă şi în domeniul serviciilor telecom pentru industrie şi business, dobândită la Worth-Triumph Adler. Timp de opt ani, a fost și director general într-o fabrică din industria alimentară.

Alexandru Oprescu îi va raporta direct lui Yves Caractzanis, director general Grup Renault România şi Preşedinte Director General Automobile Dacia şi, din punct de vedere funcţional, lui Cornel Olendraru, vicepreşedinte Fabricaţie şi Logistică pentru regiunea Eurasia. Din 1 septembrie, Philippe Nottez va prelua funcţia de director al uzinei Renault STA Ruitz.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share