Una dintre cele mai importante companii de asigurări își pregătește plecarea din România

Compania olandeză de asigurări Aegon a scos la vânzare afacerea sa din Europa de Est, inclusiv din România, în încercarea de a obţine numerar pentru a face faţă mai bine efectelor negative ale coronacrizei şi pentru a-şi majora câştigurile pe pieţele sale de bază, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În această tranzacţie, Aegon colaborează cu banca americană de investiţii JPMorgan şi a avut discuţii preliminare cu firme din industrie pentru vânzarea subsidiarei, care este orientată în special pe Ungaria, dar este activă și în Polonia, România şi Turcia, susţin sursele. Acestea estimează că tranzacţia ar putea fi evaluată la circa 650 milioane de euro şi ar putea fi vândută ca parte a unui proces de licitaţie, informează Agerpres.

Companiile de asigurări NN Group (Olanda) şi KBC (Belgia) studiază depunerea unor oferte pentru aceste active. Și grupul german Allianz şi-a exprimat interesul, susţin sursele. Reprezentanţii Aegon, Allianz, NN Group şi KBC nu au comentat informaţia.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Aegon oferă asigurări de viaţă şi generale în Ungaria, unde este prezentă din 1992, când a achiziţionat fosta companie de asigurări de stat Állami Biztosító şi apoi a folosit divizia sa ca o platformă pentru noi achiziţii în Europa Centrală şi de Est. Directorul general al Aegon, Lard Friese, anunţa în august că va urma o revizuire a operaţiunilor companiei pe unele dintre cele 20 de pieţe unde operează, ca parte a eforturilor de prezervare a capitalului. În 2018, compania olandeză de asigurări a vândut operaţiunile sale din Cehia şi Slovacia către NN Group, pentru 155 milioane de euro.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Studenții din Timișoara își pot găsi un job, săptămâna aceasta, la Zilele Carierei de la Universitatea Politehnica

Articolul următor

Platformă de strângere de fonduri pentru profesorii din România, dezvoltată de Narada și finanțată de Fundația Globalworth

Articole din aceeași categorie
Total
11
Share