Banner

Unicornul fintech Bitpanda deschide un Talent Hub în România și vrea să angajeze peste 70 de specialiști IT, în 2022

Unicornul austriac fintech Bitpanda investește zece milioane de euro într-un Talent Hub în București.

La șase luni după ce a obținut o finanțare serie C de 263 milioane de dolari, Bitpanda își consolidează echipa de programatori cu obiectivul de a-și extinde echipa la peste 70 de persoane, până la finalul anului.

Talent Hub-ul este situat în clădirea de birouri Unirii View, iar deschiderea sa face parte din strategia Bitpanda de a atrage continuu cele mai bune talente din domeniul tech, pentru a sprijini dezvoltarea companiei. Echipa locală va construi tehnologii de ultimă generație, cu accent pe creșterea platformei Bitpanda B2B2C White Label, și va susține extinderea operațiunilor, pentru a oferi o experiență integrată.

Cu peste 12 ani de experiență în software engineering, Rareș Huțanu va conduce Talent Hub-ul din București din poziția de Director of Engineering. Înainte de a se alătura Bitpanda, în 2017, a lucrat ca inginer software și consultant pentru mai multe companii și organizații, precum UNIDO (United Nations Industrial Development Organization).

“Mă întorc în România după mai bine de zece ani, pentru a pune bazele celui mai nou Talent Hub Bitpanda. Cred cu tărie că Bucureștiul are potențialul de deveni următorul hub emergent. Cred că acesta este cel mai bun moment pentru a te alătura echipei Bitpanda, una dintre companiile fintech cu cea mai rapidă creștere din Europa. Îi așteptăm în echipa noastră pe toți specialiștii pasionați și care au o viziune comună cu a noastră, aceea de a avea un impact semnificativ în timp ce construim platforma de investiții lider în Europa și nu numai”, spune Rareș Huțanu.

Rareș Huțanu, Director of Engineering @ Bitpanda Talent Hub.

În hub-ul din București, Bitpanda are disponibile posturi de Engineering Managers, Backend, Frontend, Native Mobile Developers (atât iOS, cât și Android), Quality Assurance Engineers, Technical Product Owners și Technical Recruiters.

Fintech-ul Bitpanda a fost fondat în 2014, de Eric Demuth, Paul Klanschek și Christian Trummer, ca o companie de tranzacționare de criptomonede, care își propune să modernizeze investițiile în era activelor digitale. De atunci, s-a transformat într-o platformă europeană de investiții ce oferă utilizatorilor libertatea și flexibilitatea de a investi în acțiuni, criptomonede sau metale prețioase (fără comisioane), pornind de la o investiție minimă de un  euro.

Talent Hub-ul din București completează ecosistemul tehnologic în creștere al Bitpanda, ce cuprinde centre de dezvoltare și birouri în Viena, Amsterdam, Barcelona, Berlin, Cracovia, Londra, Madrid, Milano și Dublin. Cu sediul central în Viena, are o echipă de peste 600 de angajați de peste 50 de naționalități. În iulie 2021, a deschis primul hub de cercetare și dezvoltare blockchain, al cărui activitate se concentrează pe unirea echipelor din Europa pentru a dezvolta tehnologie de ultimă oră bazată pe blockchain.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share