O companie americană recrutează ingineri software români, care pot lucra remote și sunt plătiți la nivel de Silicon Valley

Foto: Sigmund

Crossover recrutează profesioniști IT pentru circa 130 de companii de software, la nivel global.

Compania americană plătește între 200.000 și 400.000 de dolari pe an pentru ingineri software în România. La o primă vedere, remunerația este ceea ce atrage mai întâi oamenii către Crossover. Însă, potrivit companiei, românii care lucrează aici se încadrează într-un anume profil psihologic de profesionist.

“Sunt pasionați de ce fac și au o disciplină a muncii care le permite să se autogestioneze eficient lucrând la distanță cu oameni din toate colțurile lumii. Adoră provocările și, drept consecință, învață constant și într-un ritm alert. Sunt onești, uneori poate prea mult pentru gustul corporatistului român de rând, dar asta fiindcă toți cred în transparență. Drept dovadă, remunerația aferentă fiecărui post este informație publică și toți cei care ocupă o anumită poziție primesc aceiași bani, fie că sunt din România, Brazilia, India sau SUA”.

“Cultura organizației este clar orientată către rezultate proprii și impact individual. Ce contează este competența tehnică într-un domeniu, și nu competențe generale de management. Se investește mult în coaching – în a ajuta și a asigura premisele succesului profesional. Indiferent de rolul pe care-l ai – software engineer, architect, manager, VP – succesul tău depinde de cât de tehnic și hands-on ești și de cât ești de deschis să înveți și să experimentezi. Nu există birocrație, internal politics, ședințe interminabile, decizii ce trenează sau întrebări ce nu au un răspuns clar”, explică Dragoș Nuță, VP of Technical Product Management la Crossover.

Absolvent de Politehnică în București, până să fi fost recrutat de Crossover, acum șase ani, Dragoș Nuță a ocupat posturi de management în companii locale de IT și a co-înființat o companie de tehnologie. A început în Crossover pe o poziție de Software Engineering Manager, remunerată cu 50 de dolari pe oră, și a promovat în rolul actual de VP of Technical Product Management (promovare însoțită de o dublare a remunerației), unde este responsabil de product management și arhitectura pentru platforma de recrutare a Crossover.

“Ce caut la o companie și ce am găsit aici sunt oportunitatea de a genera impact, de a învăța, dar și o cultură rațională, deschisă – unde direcția companiei și deciziile sunt clare și feedback-ul este ascultat”, explică Dragoș Nuță.

Dragoș Nuță, VP of Technical Product Management @ Crossover.

Crossover contractează profesioniști din toată lumea, care sunt dispuși să lucreze în regim self-employed, la distanță, și sunt liberi să-și organizeze singuri programul de lucru. Există o singură regulă: trebuie să lucreze realmente 40 de ore pe săptămână.

“E un mare avantaj să-ți poți controla programul așa încât să fie cu adevărat flexibil. Spre exemplu, împreună cu familia petrecem câteva luni în fiecare vară la munte sau la mare. Îmi iau una-două saptămâni libere și lucrez de acolo în restul timpului. Dacă am copilul răcit, dacă am o problemă de rezolvat, nu am niciun stres că trebuie să lipsesc de la birou într-un anume interval orar. Îmi fac singur programul. În general, tind să lucrez ceva mai mult în prima parte a săptămânii și astfel să am o zi de vineri ceva mai scurtă”, povestește Dragoș Nuță.

Pentru cei mai tineri și mai ambițioși, care caută să-și dezvolte o carieră în IT, Crossover este o rampă bună de lansare, susține acesta. “Dezvoltarea profesională pe care o oferă compania este fantastică. Am foști colegi care au plecat la Google, Amazon, Atlassian sau Microsoft, la birourile locale sau remote, pentru companiile-mamă din SUA, ori care au intrat în companii mai mici, dar pe poziții de senioritate peste nivelul la care erau înainte de Crossover”.

Potrivit VP-ului Crossover, responsabilitățile și procesele de lucru sunt clare, la fel ca obiectivele fiecăruia. “Nimic nu este evaziv. În primul rând, se pune un enorm accent pe calitate, ce se încearcă a fi definită cât mai obiectiv posibil. Sigur, și timpul sau productivitatea contează, dar nu prin sacrificarea calității. Mai apoi, există o adevărată cultură pentru inovația de proces. Concret, stabilim o serie de reguli și toate echipele care lucrează de pe șase continente le urmează. Apoi, analizăm ce merge și ce nu merge. Și așa standardizăm un anume proces. Dar nu ne oprim aici. În mod periodic, reevaluăm, pentru a identifica modalități de îmbunătățire”.

În procesul de recrutare, Crossover se bazează în primul rând pe tehnologie și nu pe un departament de HR. “Am creat o platformă de recrutare online, self-paced, pentru a evalua candidații în mod obiectiv, fără criterii subiective, cum ar fi triajul bazat pe CV și cuvinte-cheie.

Criteriul principal pentru a primi o ofertă îl reprezintă rezultatele obținute la testele online de recrutare. Recent, compania a recrutat din Kenya, o țară care nu are niciun istoric sau vreo reputație ca având profesioniști calificați de IT sau în inginerie, un candidat pe o poziție remunerată cu 400.000 de dolari pe an. A demonstrat că deține abilități excelente în timpul testelor online, când, probabil, orice altă companie l-ar fi trecut cu vederea”, spune Dragoș Nuță.

Câteva dintre cele mai interesante posturi disponibile:

  • În aria de Software Engineering: Senior Software Engineer – $100k USD/ an, Senior Site Reliability Engineer – 100k, VP of Software Engineering – 200k, SVP of Software Engineering – 400k.
  • În aria de Cloud Architecture: Cloud Software Architect – $100k USD/ an, Subsystem CTO – 200k, Product CTO – 400k.
  • În aria de Technical Support: Product Knowledge Curator – $100k USD/ an, VP of Customer Support – 200k, SVP of Software Customer Support – 400k.

Listă completă a posturilor pentru specialiști IT, dar și în Finance sau Sales, poate fi găsită pe platforma Crossover.com.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share