Universitatea Babeș-Bolyai, pe primul loc în țară în clasamentul american al universităților internaționale

În acest an, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă prima poziție în țară și locul 675 la nivel internațional în clasamentul american al universităților, US News Best Global Universities.

“Și în 2021, UBB are cea mai bună performanță academică în țară. Mă bucur pentru comunitatea noastră academică, care are astfel eforturile onorate, pentru tinerii din țară și din afara țării, care au în UBB o instituție integrată internațional, unde să studieze și să se formeze ca specialiști și buni cetățeni, și pentru țară. UBB asigură avantaje competitive României la nivel internațional în diverse domenii”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

În lume există circa 30.000 de universități și 11 ranking-uri globale ale universităților acreditate de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence. Cele 11 ranking-uri sunt reunite în țară în Metaranking-ul Universitar, în care, din 2016, anual, UBB ocupă prima poziție. În “Big Five” sunt ARWU/ Shanghai (UBB prima/ singura din România în 2021), Leiden (UBB pe prima poziție în țară în 2021), QS (UBB prima din România, alături de Universitatea din București/ Universitatea de Vest din Timișoara), THE (UBB pe poziția a treia în țară) și US News (UBB pe prima poziție în țară).

US News Best Global Universities este unul dintre cele mai importante clasamente internaționale care ierarhizează universitățile pe baza performanțelor academice, dar și în funcție de reputația lor globală și regională. Clasamentul include în acest an cele mai bune 1.750 de universități din 90 de țări, ale căror performanțe au fost analizate în funcție de 13 indicatori ce vizează reputația globală și regională a cercetării, publicațiile și manifestările științifice, impactul și numărul total al citărilor și colaborările internaționale.

UBB este universitatea cu tradiția academică cea mai veche din România (începută în 1581) și reprezintă cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 55.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De cinci ani, UBB se află pe prima poziție în țară în Metaranking-ul Universitar ce sumarizează ranking-urile internaționale majore ale universităților.

De mai mulți ani, UBB ocupă primele poziții în țară în ranking-urile internaționale globale și pe domenii și se află constant între primele cinci la sută universități ale lumii, cu o infrastructură academică avansată (unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/ augmentată/ mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). În 2021, în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, iar din 2020 a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/ research-intensive.

Articolul anterior

Appraisal & Valuation îl recrutează pe fostul șef al evaluatorilor de la BRD și BCR

Articolul următor

Cum pot beneficia de șomaj tehnic salariații firmelor cu activitatea suspendată în contextul restricțiilor COVID-19

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share