Unul dintre cei mai mari angajatori din Bihor concediază 400 de oameni

Foto: MJ Project

Grupul canadian Celestica va face, în perioada următoare, concedieri colective. Persoanele care vor fi disponibilizate vor primi salarii compensatorii sau vor fi redistribuite, unde este posibil.

Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, a confirmat, pentru bihon.ro, că firma a depus, în 21 februarie, o notificare de concediere colectivă pentru circa 400 de persoane. “În prezent, Celestica are peste 1.800 de angajaţi proprii, plus alţi circa 400 în leasing de personal, fiind cel mai mare angajator din Bihor, după spital. Compania va renunţa la o parte din personalul angajat prin leasing, plus încă circa 200 angajaţi proprii, și motivează restructurarea prin plecarea unui client important. Au anunţat că persoanele concediate vor primi salarii compensatorii”, afirmă Békési Csaba.

Potrivit conducerii Celestica, restructurarea angajaților este necesară pentru a alinia mai bine operațiunile din Oradea la nivelul actual de venituri. “Vom gestiona aceste acțiuni cu cel mai mare respect față de angajații noștri și le vom oferi salarii compensatorii în conformitate cu contractul colectiv negociat la nivel de societate. De asemenea, vom lucra pentru redistribuirea angajaților în alte arii din organizație, în situaţiile în care este posibil, și vom oferi angajaților afectați servicii de reorientare în carieră. Fabrica din Oradea operează la un nivel exemplar din punct de vedere operațional, restructurarea nu are nici o legătură cu performanțele echipei”, a precizat, pentru bihon.ro, Alexandra Draghiciu, director HR la Celestica Oradea.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Grupul Celestica este prezent la Borş din 2004 şi furnizează componente aferente echipamentelor electronice pentru Alcatel, HP, Honeywell sau NEC. În 2016, compania a extins capacitatea de producție și zona de birouri ale fabricii din Borș, odată cu inaugurarea primului Centru Global de Servicii de Business.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share