Banner

Floria.ro mizează pe vânzări de aproape 900.000 de euro în primele trei luni din 2023

Florărie de referință pe piața de retail online din România, Floria.ro estimează că primul trimestru din 2023 va genera vânzări de aproape 900.000 de euro, în creștere cu cinci la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Vârful vânzărilor în primele trei luni ale anului este atins în a doua jumătate a trimestrului, odată cu “Ziua Îndrăgostiților” și 1-8 Martie.

Cele trei sărbători sunt și cele mai importante de peste an, pentru industria de flori, și ocupă primele trei locuri în topul anual al vânzărilor Floria.ro. Potrivit estimărilor reprezentanților florăriei online, numărul comenzilor de flori de Valentine’s Day crește cu peste 200 la sută față de o zi obișnuită. În perioada 1-8 martie, creșterea poate fi chiar și de zece ori, iar unii clienți plătesc și câteva mii de lei pentru o singură comandă.

“Zilele de 8 martie, 1 martie și 14 februarie sunt cele mai aglomerate din an pentru o florărie online. De aceea, mulți clienți plasează comenzile din timp și beneficiază și de reducerile din perioada premergătoare acestor sărbători. Aproape jumătate dintre comenzile livrate de Floria în aceste zile sunt precomenzi”, spune Marina Popescu (foto), director general Floria.ro.

Revitalizarea vânzărilor pe zona corporate – motor de creștere în primul trimestru

Evoluția pieței și schimbarea comportamentului de consum, odată cu revenirea la birou și reluarea stilului de viață pre-pandemic, care implică sărbătorirea colegilor, petreceri, evenimente și alte ocazii unde se oferă flori colegelor, aduce o revitalizare a vânzărilor pe zona corporate. În 2022, media comenzilor de 1 și 8 martie, pe segmentul corporate, a fost de 4.000 de lei. Pentru 2023, reprezentanții florăriei estimează o creștere de cel puțin cinci la sută. Dinamica pozitivă este atribuită creșterii ofertei de buchete și aranjamente de flori destinate companiilor. Colecția dedicată zonei corporate numără, în 2023, peste 60 de produse.

În topul celor mai comandate flori de către companii, în martie 2022, s-au numărat lalelele, freziile, zambilele, minirosa și trandafirii. Clienții au optat pentru aranjamentele cu flori sau buchetele simple de 9-11 lalele sau în combinație cu frezii. Potrivit estimărilor Floria.ro, tendința se menține și în 2023.

“În ultimul an, am avut tot mai multe solicitări pe zona corporate. Pentru 1 și 8 martie, am început să ne pregătim de la sfârșitul anului trecut. Când am gândit colecția corporate, am analizat comportamentul de consum din anii anteriori, am ținut cont de preferințele florale, dar și de specificul comenzilor corporate. De cele mai multe ori, se comandă pe 2-3 trepte de buget. Dacă înainte buchetele se trimiteau exclusiv la birou, acum livrarea e mixtă, la birou și acasă. Având în vedere volumul, pentru zona corporate, lucrăm exclusiv cu precomenzi. Avem personal dedicat, cu care companiile discută în cele mai mici detalii”, arată Marina Popescu.

Tendințe de Ziua Îndrăgostiților 2023

Trandafirul roșu rămâne vedeta acestei sărbători. Clienții se orientează spre aranjamente speciale cu tematică specifică: inimi florale din trandafiri sau aranjamente florale de trandafiri și flori exotice în cromatică similară, alături de bomboane de ciocolată. Chiar dacă, pe 14 februarie, trandafirul rămâne cea mai oferită floare, se remarcă, de la an, o preferință pentru buchetele ce conțin, pe lângă trandafiri, elemente exotice sau flori mai puțin obișnuite.

Designerii Floria.ro recomandă ca, în funcție de soi, trandafirii să fie așezați în aranjamente florale fie lângă orhidee, fie lângă flori cu rol de filler, de tipul lisianthus sau alstroemeria. Pe lângă considerentul estetic, se ține mereu cont și de durabilitatea produselor: se aleg flori cu aceeași rezistență și durată de viață.

“Pentru 14 februarie, dar și pentru Dragobete și începutul primăverii, pregătim colecții extinse, dedicate clienților rezidențiali și corporate. Pentru 1-8 martie, vom extinde colecția de buchete în cutie, cu care ajungem în toată țara, cu flori noi și inedite. De Valentine’s Day, pregătim surprize florale și experiențiale”, promite Marina Popescu.

Top orașe, buchete și felicitări comandate

În 2022, cele mai multe comenzi, la nivel național, s-au livrat în București, Cluj, Timișoara, Iași și Brașov. Cele mai comandate produse au fost “Vise colorate”, “Te ador”, “Dragoste în culori” și “Buchet cu trandafiri Pink Floyd”.

Florile comandate pe Floria.ro pot fi livrate oriunde în țară, dar și în străinătate, în 2-4 ore de la confirmarea comenzii. Platforma asigură livrare de luni până duminică, discreție totală și felicitare cadou gratuită. Mai multe detalii despre noua colecțiile Floria.ro pot fi găsite aici.

Floria.ro este o afacere născută din pasiunea pentru flori și dragostea pentru frumos, în 2010. Oferă clienților creații florale unice, cu un design în acord cu tendințele din lumea modei internaționale, dar adaptat la cerințele pieței locale. În cei aproape 12 ani, a devenit furnizorul preferat pentru sute de mii de români. 

A primit de șase ori titlul de Florăria Online a Anului, la Gala Premiilor de e-Commerce, iar de două ori titlul Cea mai bună florarie online și Cel mai bun magazin online din România. De la înființare, dar mai ales în ultimii ani, a adus în permanență inovația tehnologică mai aproape de clienții care își doresc să trimită buchete spectaculoase în toate colțurile lumii. 

Din mai 2015, Floria este Furnizorul Oficial al Casei Regale a României pentru buchete și aranjamente, iar în mai 2019 a fost floristul oficial al vizitei papale în România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share