Grupul de inițiativă în politici publice Vertik pentru Viitor lansează, mâine, proiectul “Femeie Lider”, cu scopul de a contribui la creșterea cu unu la sută a PIB-ului național prin antreprenoriat feminin.

Proiectul va identifica zece femei care pot deveni viitori lideri ai României. Ele vor intra într-un program de mentorat ce le va susține și amplifica potențialul de performanță, aptitudinile și abilitățile, prin îmbinarea educației antreprenoriale cu cercetarea și analiza politicilor publice. Până la finalul anului, vor cerceta și identifica un set de idei și propuneri de politici publice, pentru a contribui la creșterea PIB-ul național.

“Rapoartele oficiale şi încrederea pe care o au românii în femeile-antreprenor ne arată că România are o resursă majoră de competitivitate în antreprenoriatul feminin. Ţine de noi să transformăm acest potenţial într-un vector de creştere economică, după modele deja testate în Canada, Spania sau Polonia. Avem de câştigat dacă valorificăm potenţialul femeilor antreprenor, mai ales în sectoare economice competitive, ca IT&C, cercetare, inovare tehnologică, arii încă puternic segregate”, spune Daniela Şerban, preşedinte şi co-fondator Vertik.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Vertik pentru Viitor este un grup de iniţiativă în politici publice, înființat de Daniela Şerban, care îşi propune să contureze o viziune pe termen lung pentru România, pornind de la avantajele competitive şi potenţialul de valoare adăugată mare ale acesteia şi integrarea lor în oportunităţile internaţionale. Vertik este cel mai nou think tank pentru economie şi antreprenoriat, care va analiza şi propune soluţii pentru ca România să-şi atingă potenţialul şi să devină o naţiune prosperă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Premieră medicală în sud-estul Europei: primele intervenții de chirurgie cardiacă, efectuate cu ajutorul robotului chirurgical

Echipa medicală chirurgicală a Spitalului Monza a adus în premieră în România,…

O româncă de 24 de ani, cetățean de onoare al capitalei Coreei de Sud

În 15 noiembrie, Silvia Pencu, studentă la Korea University, unde are ca…

Primul specialist software clujean, certificat ca Blockchain Solution Architect

Norbert Szappanos, Chief Technology Officer al companiei RebelDot, este primul specialist software…

Universitatea de Medicină din Târgu Mureș va avea o filială în Germania

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş, prof.…