Foto: Karolina Grabowska

Producătorul de medicamente Terapia sprijină dezvoltarea pentru formarea profesională a celei de-a doua clase de învăţământ dual la Colegiul Ana Aslan din Cluj, prin proiectul “Academia 2 în 1 – Şcoală şi Carieră”.

În acest an şcolar, Terapia are în practică două clase din învăţământul dual în domeniul de pregătire profesională “Chimie Industrială”, în total 56 de tineri, care vor fi pregătiţi pentru profesia de operator în industria de medicamente, iar compania le va asigura un loc de muncă.

Prin punerea la dispoziţie a resurselor informaţionale şi a echipamentelor necesare, elevii vor avea şansa de a opera echipamente de zeci de milioane de euro, până la sfârşitul ciclului de învăţământ, și vor face permanent pregătire practică în laboratoarele de specialitate şi secţiile de producţie. Astfel, vor putea fi încadraţi în muncă încă din perioada de școlarizare. Pentru perioada de pregătire teoretică şi practică, fiecare elev primeşte din partea companiei o bursă de 400 de lei, care se adaugă celei de 200 de lei, acordată de stat.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Terapia a donat 50.000 de lei Colegiului Tehnic “Ana Aslan”, bani ce vor fi utilizaţi pentru achiziţia de echipamente IT pentru elevii celor două clase, pentru a sprijini continuarea activităţilor de învăţământ online, dacă va fi necesar, din cauza contextului pandemic. Pentru momentul redeschiderii colegiului, după finalizarea lucrărilor de renovare, compania farmaceutică a pregătit încă 100.000 de lei pentru dotarea unui laborator tehnologic care să ajute elevii în calificarea profesională de operator în industria de medicamente.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Sprijinirea celor 56 de tineri nu numai că ne ajută să pregătim o nouă generaţie de angajaţi pentru o industrie înalt tehnologizată, dar ne îndeplineşte şi datoria de a ţine în ţară tinerii care acum sunt pe băncile şcolii, de a le oferi o carieră şi o viaţă mai bună în România”, declară Dragoş Damian, CEO Terapia.

Terapia este cel mai mare producător de medicamente din România. Din martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizaţie bazată pe cercetare şi dezvoltare, care reuneşte 42 de situri de producţie, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovatoare, generice şi OTC, ce sunt distribuite în peste 100 de ţări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajaţi la nivel global. 

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Admiterea la universitate: facultățile de Medicină sunt căutate în continuare, cele de Farmacie rămân cu bănci goale

Pentru concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol…

UMF Iași: Prima universitate de Medicină și Farmacie din România, în topul mondial

La indicatorul vizibilitate academică la nivel internațional, Universitatea de Medicină și Farmacie…

Fondatorul unei școli private din Cluj: Sunt tot mai mulți “specialiști” în creșterea copiilor și tot mai puțini părinți

Dan Baciu, co-fondatorul Transylvania College, se declară dezamăgit de modul în care…

UMF Iaşi: 8,91, ultima medie de admitere la buget, la Medicină Generală

2.150 de candidaţi au participat la examenul de admitere din acest an,…