VIDEO. Cluj-Napoca: Doi studenți construiesc un centru de vise

Foto: Art 4 Education

În cadrul campaniilor caritabile desfășurate până acum, Loredana Bertișan și Saul Pop – fondatorii comunității online Art4Education – au cunoscut zece copii din comuna Homorodu de Sus, județul Satu Mare. Deși sunt talentați și au potențial, aceștia nu sunt susținuți în demersul educațional de familiile lor, care nu îi încurajează și nu se interesează de evoluția lor. Asta i-a determinat pe Loredana și Saul să lanseze campania “Construim un centru de vise”.

În iunie 2016, la parohia din satul Homorodu de Sus a venit un nou preot, alături de soția sa, care e profesoară. Ei s-au ocupat din primele zile de copii, cu care țin frecvent zile de joacă, cursuri de bune maniere, fac teme și îi învață tot ceea ce ar trebui să știe un copil pentru a se descurca în societate. “Spațiul este o problemă. Ne-am gândit să le amenajăm o cameră mai mare, care să servească drept centru de zi pentru ei. Aici vor putea să citească, să-și facă temele, să stea într-un loc liniștit, pe care acasă nu îl au. Beneficiul este că Bianca, doamna profesoară, va putea să îi coordoneze și totul să se desfășoare într-un cadru organizat”, spune Loredana.

Lucrările deja au început, iar Loredana și Saul – studenți la Departamentul de Jurnalism al Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC), din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) – își propun ca totul să fie gata până în iunie, când își doresc să inaugureze centrul: “Am renovat deja pereții și am primit mobila necesară (birouri, scaune și o canapea) de la doi donatori, care ne-au auzit vorbind la radio despre ce vrem să facem pentru copiii din Homorodu de Sus. Mai avem însă nevoie de geamuri, de ușă, de elemente de decor, de cărți și materiale consumabile, pentru ca cei mici să aibă tot ce au nevoie pentru a-și desfășura așa ca orice alt copil activitatea de zi cu zi”, adaugă Saul.

Centrul de vise-lansarea campaniei

Art4Education nu e doar despre donații, ci despre ce nevoi reale au copiii și care sunt aspirațiile lor. De fiecare dată am povestit cu ei și am încercat să îi ajutăm să facă primii pași spre idealurile lor. Așa a primit Cristina care vrea sa fie fotograf un aparat foto și un calculator, iar Darius și-a petrecut o zi întreagă cu idolii lui de la FC Universitatea Cluj. <3 De data aceasta, vrem să facem ceva pentru zece copii: un centru de vise sau mai pragmatic un mini-centru de zi. Cum arata copiii, cine se va ocupa de ei în respectivul centru și alte detalii aflați în materialul de mai jos. E o adevărată provocare campania asta, dar știm că alături de voi vom reuși să facem totul ca la carte. ^_^ Așteptăm cu drag reacțiile dumneavoastră legate de această nouă campanie în comentarii sau în mesaje private. Vă iubim mult! <3 Imaginile au fost realizate de Fofiu Ioana și Laura Revnic, cărora le mulțumim mult! #cluj #ilovecluj #insidecluj

Posted by Art 4 Education on 2 Aprilie 2017

 

Cei doi au postat pe pagina de Facebook Art4Education lista cu toate obiectele de care au nevoie pentru ca centrul de zi să devină, dintr-un vis, o realitate frumoasă pentru cei zece copii. În 2016, Loredana și Saul au organizat campanii caritabile pentru 200 de copii, în care au adunat fie ghiozdane complet echipate pentru un an școlar, fie cadouri de Crăciun pentru cei mici. Organizatorii pot fi contactați pe pagina de facebook Art4Education, la adresa de e-mail art4educluj@gmail.com sau la telefon: 0741 431 755.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share