VIDEO. Kaufland își mărește echipa din România cu încă 1.000 de oameni, până la începutul lui 2021

Liderul pieței locale de retail va crea 1.000 de noi locuri de muncă, în toată țara, până la sfârșitul anului fiscal, în februarie 2021.

Noile locuri de muncă vin odată cu deschiderea de noi magazine, dar și din extinderea echipelor actuale. Compania, care are acum peste 15.000 de angajați, deține pentru al cincilea an consecutiv certificarea “Angajator de Top” în România și, pentru al doilea an la rând, pe cea de “Angajator de Top” în Europa.

Dintre cele 1.000 de joburi noi, jumătate vor fi pentru persoane cu dizabilități, ca parte a programului ACCES (Angajare de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale). “Este un program lansat la finalul anului 2019, prin care ne dorim să oferim șanse egale tuturor, din punct de vedere social și profesional, și să schimbăm în bine calitatea vieții și a dezvoltării acestora. Planul nostru este ca în următoarea perioadă să aducem în echipă peste 500 de persoane cu dizabilități, alături de care să ne îndeplinim promisiunea de a ne asuma responsabilităţi sociale, economice şi de mediu. Candidații interesați ne pot scrie pe adresa cariere@kaufland.ro“, spune Estera Anghelescu, Recruiting and Employer Branding Director, Kaufland România.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Kaufland este lider al pieței locale de retail, a patra companie din România după cifra de afaceri și unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat, fapt confirmat de cel mai recent studiu ce analizează datele financiare, investițiile companiei și impactul social adus asupra economiei locale în 2019. Anul trecut, Kaufland a generat, prin activitatea sa, valoarea adăugată directă în România de circa 461,7 milioane de euro, a oferit 12.500 de locuri de muncă cu normă întreagă și a susținut aproape 48.000 de locuri de muncă în economia locală, prin activitatea, investițiile și salariile oferite.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

De la începutul pandemiei, Kaufland și-a intensificat acțiunile de comunicare. Printre ele se numără și seria de opt episoade, denumită “Pas cu Pas către Performanță”, realizată de Cristina Neagu, în calitate de ambasador. Pornind de la experiența pe care Cristina, de patru ori cea mai bună jucătoare de handbal din lume, a acumulat-o de-a lungul carierei, au fost create o serie de materiale video prin care ea oferă sfaturi despre depășirea obstacolelor și pașii esențiali ce trebuie parcurși pentru a putea atinge performanța. “Seria de video-uri însumează experiențele și sfaturile Cristinei, care vorbește despre elementele general valabile oricărui drum către succes, indiferent de domeniu. Episoadele fac referire la munca în echipă, spiritul competitiv, leadership și alte componente esențiale care definesc succesul”, explică Estera Anghelescu.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine, 132.000 de angajați în opt țări și o rețea de 132 de magazine în România.

Articolul anterior

Reguli dure pentru hărțuirea morală la locul de muncă. Tot ce trebuie să știe angajații și angajatorii

Articolul următor

Cum pot susține companiile dezvoltarea durabilă și creșterea economiei românești, prin munca remote

Articole din aceeași categorie
Total
4
Share