VIDEO. Românul care vrea să cucerească Elveția, cu un ceas “construit” în România

Producătorul de ceasuri Peren, fondat de românul Andy Bica, a lansat o campanie de crowdfunding, pentru un ceas în ediție limitată, inspirat de Lacul Dracului din Cheile Nerei.

Peren Nera este primul ceas automat, lansat de firma cu sediul în Elveția. Dispozitivul va fi produs într-o serie limitată de 200 de unități, iar pe cadranul său scrie Peren Transylvania.

Brandul Peren s-a născut în orașul Biel/Bienne, recunoscut drept capitala mondială a orologeriei. Toate ceasurile ce poartă această marcă sunt asamblate în România, cu piese importate din Elveția, iar designul și logistica sunt asigurate de elvețienii de la Fashiontime. Membrii echipei Peren sunt instruiți în arta orologeră elvețiană și fac stagii de pregătire la companii importante din Țara Cantoanelor, precum RSW și a.b.art. “Peren a luat ființă odată cu deschiderea unor noi orizonturi și a apărut din dorința de a oferi posibilitatea asocierii caracterului fiecăruia cu un obiect perpetuu, făcut din pură pasiune. Ceasurile produse sub brandul Peren respectă întocmai rigurozitatea și calitatea elvețiană, ridicată la rang de artă, și sunt în concordanță cu normele Federației Orologere din Elveția”, explică Andy Bica.

Andy lucrează în Elveția, la Rama Swiss Watch, și se ocupă de zona tehnică. Ideea de a lansa un ceas nu i-a venit de pe o zi pe alta. S-a format în Elveția și a lucrat la branduri celebre de ceasuri, iar la revenirea în România a decis să dea comunității ceea ce a învățat. De la o vârstă fragedă, a dezvoltat o pasiune pentru obiectele artizanale și pentru instrumentele de zbor. La zece ani, a dezasamblat primul ceas mecanic. Era al tatălui său, care avea o întreagă colecție. “Principalul motiv pentru care am decis să lansez un nou brand de ceasuri, în această industrie suprasaturată, este că vreau să împărtășesc viziunea mea cu întreaga lume, să arăt care poate fi diferența dintre un produs de calitate supraevaluat și unul accesibil. Pentru că asamblăm manual toate piesele, în atelierele noastre, avem controlul deplin asupra calității și distribuției”, explică Andy, într-un interviu acordat publicației Gracious Watch.

Pentru modelul inspirat de Lacul Dracului, Peren a căutat finanțare pe Kickstarter. Până ieri, strânsese aproape 23.000 de franci elvețieni, deși Andy își propusese să adune 15.000. Conform antreprenorului, Peren a vândut până acum 700 de ceasuri din celelalte modele. Ceasurile sunt comercializate exclusiv online. Pe site-ul Peren Watches, cel mai ieftin model costă 200 de franci elvețieni, iar cel mai scump – 455, însă poate fi cumpărat în această perioadă cu un preț redus la 350 de franci elvețieni.

Articolul anterior

Corina-Aurora Kovacs (Hamilton): "Nu există un lift spre succes. Trebuie să urci pe scări"

Articolul următor

Fostul șef al dezvoltatorului de logistică CTP trece în echipa consultanților CBRE

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share