VIDEO. Un ieșean de 20 de ani, nominalizat de Forbes Italia printre “100 de lideri ai viitorului”

Emanuel Chirilă a inventat o cască de motociclist care, în caz de accident sau nevoie, trimite singură un SMS de solicitare de ajutor, cu coordonatele locului în care se află.

Proiectul său, Blue Helmet, a fost prezentat în premieră la TEDxYouth, o competiție-eveniment organizată de Ministerul Învățământului, Universităților și Cercetării și TED, care recompensează ideile valoroase ale tinerilor din școlile italiene. “Nu pot decât să fiu mândră de recunoașterea obținută de Emanuel Chirilă, căruia îi adresez cele mai sincere felicitări. Tinerii instruiți în școlile noastre sunt cea mai importantă resursă pe care o avem pentru a construi un viitor de creștere durabilă pentru țara noastră. Suntem convinși că investiția în ei este o investiție în viitorul tuturor”, spune Valeria Fedeli, ministrul italian al Învățământului.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Atunci când s-a înscris în concurs, Emanuel Chirilă era în ultimul an de liceu. “Este o idee care mi-a venit când aveam 18 ani, deci prin 2016. Am făcut mici căutări pe net și am observat că nu există ceva asemănător, deci am mers imediat pe ideea că trebue brevetată pentru a avea o acoperire legală asupra drepturilor de autor. Practic, este o cască pentru motocicletă, care, în caz de accident, simte lovitura capului cu asfaltul și își dă seama că ai căzut. În acel moment, casca te geolocalizează automat și trimite un mesaj cu coordonatele locului unde te găsești. În felul acesta, cineva poate ști dacă pățești ceva și unde te afli, astfel încât să poți fi ajutat cât mai repede”, a explicat Emanuel pentru Diaspora Azi.

Originar din Iași, Emanuel Chirilă se află în Italia de la nouă ani și trăiește cu familia la San Giovanni Valdarno, un orășel din provincia di Arezzo. Mama lui este infirmieră, iar tatăl lucrează la o fabrică de săpun. Emi învață acum la Institutul Tehnic Gallileo Ferraris din San Giovanni Valdarno, unde studiază Informatică și Telecomunicații. “Gândul mai pleacă, dar inima tot în România îmi rămâne. Visul meu este să reușesc să pornesc o afacere și să investesc în România”, spune Emanuel.

Articolul anterior

Ryanair recrutează însoţitori de bord în România

Articolul următor

Prima companie de outsourcing din Cluj aniversează 25 de ani de activitate

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share