Volkswagen renunță să ridice fabrica din estul Europei, pentru care a fost “în cărți” și România

PLANURI. Volkswagen analizase mai multe posibile locaţii pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria.

Grupul auto Volkswagen AG va muta producţia vehiculului Passat şi a modelului premium Škoda Superb la fabrica sa din Bratislava, Slovacia, după ce, iniţial, a vrut să producă cele două maşini în Turcia, informează publicaţia The Slovak Spectator.

Investiţia grupului german va fi mult mai ridicată decât se aştepta guvernul premierului Igor Matovič. Nu se ştie dacă vor fi produse şi vehicule electrice la Bratislava, notează o altă publicaţie slovacă, Denník N.

În iulie, Executivul de la Bratislava a semnat un memorandum cu reprezentanţii VW, sugerând o investiţie de 500 de milioane de euro, dar recentele informaţii indică o investiţie de un miliard de euro. Suma a fost menţionată de Herbert Diess, directorul general al Volkswagen, într-un interviu acordat revistei germane Automobilwoche. El a confirmat creșterea producţiei la fabrica din Slovacia.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

În iulie, Volkswagen a anunţat că renunţă la planurile anterioare, care vizau construirea unei noi uzine în Turcia, ca urmare a scăderii semnificative a cererii pentru autoturisme noi, în contextul pandemiei, scrie Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Volkswagen analizase mai multe posibile locaţii pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria. Până la urmă grupul german a optat pentru Turcia. În Manisa, la 40 km de oraşul Izmir, ar fi urmat să se construiască o uzină cu o capacitate anuală de producţie de 300.000 de vehicule. Facilitatea de producţie, în valoare de 1,3 miliarde euro, urma să construiască modele Volkswagen Passat şi Škoda Superb, din 2022.

Presa slovacă susţine că printre motivele pentru care VW a ales Slovacia se află măsurile de stimulare a investiţiilor promise de guvern şi promisiunea autorităţilor de la Bratislava de a construi o instituţie care să-i pregătească pe angajaţi şi să le îmbunătăţească competenţele. Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Škoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, şi camioanele MAN şi Scania.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share