Banner

W Series: O româncă, la un pas de startul în Formula 1 dedicată femeilor pilot

La 18 ani, pilotul de curse Alexandra Marinescu va concura pentru un loc pe grila de start a noii competiții W Series, dedicată exclusiv femeilor pilot. W Series este prima competiție de acest gen și va debuta în primăvara anului viitor, cu etape pe circuite ce au găzduit curse de Formula 1.

Alexandra este singurul pilot român calificat pentru etapa finală de selecție și a fost aleasă dintre peste 100 de candidați din 30 de țări precum SUA, Marea Britanie, Germania, Olanda sau Italia. “Sunt o susținătoare a ideii că talentul nu cunoaște gen și că femeile și bărbații ar trebui să aibă șanseegale în competițiile cu motor, la fel ca în orice altă competiție. Este extrem de important ca numărul femeilor să crească în competiții ca Formula 1, fie că este vorba despre piloți, mecanici, ingineri sau șefi de echipă”, spune Alexandra Marinescu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Unul dintre motivele pentru care W Series a devenit extrem de populară în lumea sporturilor cu motor este legat de faptul că toate costurile logistice și cele necesare pregătirii și participării în competiție sunt suportate de organizatori. “Lipsa sponsorizării m-a ținut departe de competiții în ultimii doi ani, însă mă simt mai motivată ca oricând să ies din nou pe circuit și să realizez tururi tot mai rapide. Faptul că de data aceasta nu va trebui să mă gândesc dacă vom avea bani și pentru următoarea cursă va elimina o mare presiune atât de pe umerii mei, cât și ai familiei. În plus, toți piloții vor avea șanse egale, pentru că vom concura cu monoposturi identice și nu vor mai fi discrepanțe în privința bugetelor pentru cauciucuri sau alte necesități”, afirmă Alexandra.

Participarea în W Series este gratuită, iar organizatorii pun la bătaie premii în valoare totală de 1,5 milioane de dolari. Piloții vor avea la dispoziție doar două luni să se pregătească pentru următoarea etapă de calificare, care se va desfășura la sfârșitul lunii ianuarie și va include teste pe circuit și simulator, de rezistență fizică și cunoștințe tehnice. Foștii piloți de Formula 1, David Coulthard și Alex Wurz, se vor număra printre arbitrii sesiunii finale de calificare. 

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share