Webhelp: Cei 2.000 de angajați din România, la un pas să treacă sub “umbrela” unui fond de investiții ce valorează 14 miliarde de euro

GLB (Groupe Bruxelles Lambert) a demarat negocierile exclusive pentru achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni ale grupului Webhelp.

Fondată în anul 2000, compania Webhelp este pe locul 1 în Europa și în top 10 furnizori globali de servicii de management al relației cu clienții și BPO (Business Process Outsourcing). Este specializată în experiența client, gestiunea plăților, vânzări și servicii de marketing, prin canalele de voce, social media și digitale. Webhelp Grup are 150 de centre operaționale în 36 de țări și circa 50.000 de angajați. În România, deține patru centre de operațiuni, în București, Iași, Ploiești și Galați, și o echipă de 2.000 de oameni. 

Ca rezultat al acestei tranzacții, GBL va achiziționa pachetul majoritar de acțiuni al companiei Webhelp, care are o valoare de 2,4 miliarde de euro. Documentația pentru încheierea tranzacției va fi semnată la începutul lunii august, după obținerea avizelor necesare. Acționarii și co-fondatorii Webhelp, Olivier Duha și Frédéric Jousset, își vor păstra rolul de directori executivi fondatori, acompaniați de echipa de management actuală.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Groupe Bruxelles Lambert (GBL) este un holding de investiții, listat la bursă de peste 60 de ani, cu o valoare indicativă a activului net de 19 miliarde de euro și cu o valoare de piață de 14 miliarde de euro. Listat la Euronext Brussels, este unul dintre cei mai mari investitori din Europa, axat pe investiții pe termen lung.

Webhelp este partenerul unora dintre cele mai inovatoare mărci din lume: Sky, Shop Direct, Bouygues, Direct Energie, KPN, Vodafone, La Redoute, Michael Kors și Valentino. Cu sediul central la Paris, a înregistrat o creștere a veniturilor cu peste 250 la sută, în ultimii patru ani, după achiziția pachetul majoritar de acțiuni de către KKR. Grupul Webhelp și-a fixat ca obiectiv realizarea unei cifre de afaceri de 1,5 miliarde de euro, în 2019. 

Articolul anterior

Francezii de la BNP Paribas Personal Finance merg pe mâna unei românce, pentru conducerea sucursalei locale

Articolul următor

Odette Achim (ALTEN Techno): "Toți avem puncte slabe, pe care e esențial să le conștientizăm și să vedem cum le putem transforma în abilități și cunoștințe"

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share