Zentiva își intensifică activitățile de cercetare și dezvoltare a medicamentelor generice în România

Grupul Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători europeni de generice, și-a intensificat activitățile în centrul de dezvoltare pe care îl deține în România.

Centrul Zentiva de la București va dezvolta atât medicamente generice de ultimă generație, cât și medicamente cu valoare adăugată (VAM). Prin valorificarea aptitudinilor proprii și a competențelor academice locale, Zentiva este una dintre puținele companii farmaceutice din România angajate în cercetare și inovare, capabilă să aloce resursele financiare necesare.

Dezvoltarea medicamentelor generice implică un proces științific intensiv, derulat pe parcursul mai multor ani, ce are ca scop lansarea genericului în prima zi după expirarea protecției pentru molecula originală. În Centrul de Cercetare și Dezvoltare din București, Zentiva dezvoltă și „medicamente cu valoare adăugată” – produse bazate pe molecule cunoscute, dar care oferă soluții pentru nevoi nesatisfăcute ale pacienților.

Cu o importantă capacitate de cercetare și dezvoltare adăugată recent prin preluarea Labormed, Zentiva devine un punct de reper atât pentru întreaga industrie farmaceutică, cât și pentru sistemul de sănătate. Acest lucru aduce mai multă valoare industriei noastre și ar putea constitui un precedent pentru dezvoltarea altor centre de cercetare și pentru investițiile ulterioare în producția locală de medicamente. Considerăm că avem responsabilitatea ca, folosind talentele din compania noastră, să inovăm pentru a oferi milioanelor de pacienți din România, și nu numai, medicamentele generice moderne, eficiente și accesibile.

Simona Cocoș, director general @ Zentiva România și Republica Moldova

Pe de o parte, echipa de cercetători combină molecule cunoscute pentru a îmbunătăți beneficiile clinice, modul de administrare și pentru a reduce efectele adverse. Pe de altă parte, reformulează generice existente pentru a genera un efect terapeutic mai rapid și pentru a reduce dozajele, printre altele.

Centrul cercetează și pentru a identifica posibile noi indicații terapeutice ale aceluiași medicament și caută soluții inovatoare pentru a reduce costurile de producție, pentru a oferi mai multor pacienți medicamente accesibile.

Articolul anterior

Marii retaileri alimentari sunt în criză de personal. Piața a revenit la comportamentul de dinainte de coronacriză

Articolul următor

Un fotbalist timișorean de 10 ani, sub “radarul” spaniolilor de la FC Barcelona

Articole din aceeași categorie
Total
38
Share