Elis Pavaje cumpără subsidiara din România a unei companii austriece

Liderul pieței de pavele și borduri din România a finalizat preluarea fabricii de betoane și prefabricate din beton vibropresat Fruhwald, din Vințu de Jos, județul Alba.

Ultimele documente pentru finalizarea achiziției au fost semnate în iulie. Unitatea de producție a fost construită în 2006, când compania austriacă a deschis o sucursală în România, în Vințu de Jos.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Valoarea tranzacției se ridică la un milion de euro și va permite creșterea capacităților proprii de producție, reducerea timpului de livrare și eficientizarea costurilor. „Decizia noastră a venit pe fondul creșterii cererii de produse prefabricate din beton din ultimii ani. Capacitățile noastre de producție de la fabrica din Alba nu făceau față numărului mare de solicitări din zonă și aveam oricum în vedere o extindere. Am profitat de oportunitatea punerii în vânzare a activelor companiei Fruhwald și am beneficiat în acest fel de o linie de producție gata funcțională, pentru a fructifica, în termen cât mai scurt, investiția realizată”, declară Emil Goța, director general Elis Pavaje.

Imediat după preluare, Elis Pavaje a investit în platforma de producție. Vor urma și alte investiții, pentru a crește productivitatea liniei. „Dată fiind apropierea de fabrica Elis Pavaje din Petrești, avem o comunicare facilă cu personalul angajat al fostei fabrici Fruhwald și putem face transfer de know-how. Am păstrat întregul personal al companiei, ba mai mult, am reușit deja să reangajăm o parte dintre foștii angajați”, afirmă Emil Goța.

Fabrica din Vințu de Jos are 18 angajați, iar până la finalul anului viitor, numărul lor va crește la 30. În noua unitate se produc pavele și borduri destinate lucrărilor industriale (capacitate nominală de 1.000 mp/zi) și bolțari (capacitate nominală de 75 mc/zi). Obiectivul Elis Pavaje este să ajungă la o capacitate de 3.000 mp, în cel mult un an, și să extindă gama produselor fabricate, pentru a acoperi solicitări pe mai multe categorii.

DESPRE ELIS PAVAJE

Înființată de familia Goța în 1991, în Petrești, județul Alba, oferă un sistem complet de produse și servicii, și acoperă toate etapele procesului de amenajare, de la producție, consultanță și proiectare, până la transport, montaj și întreținere pavaj. Elis Pavaje deține patru unități de producție, în Petrești, Stoenești (Prahova), Secuienii Noi (Neamț) și Vințu de Jos, ce asigură capacități pentru volum total de circa 16.000 mp/zi. Produsele Elis Pavaje sunt disponibile în rețelele de bricolaj, într-o rețea vastă de distribuitori și în showroom-urile proprii, de la fabricile companiei.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close