2.000 de dolari doar pentru că invită o companie și alte moduri în care recrutorii pot câștiga bani pe Huntly

Huntly, platforma de recrutare dedicată industriei IT, lansată în România la începutul acestui an, introduce noi modalități prin care recrutorii își pot suplimenta veniturile.

Decisă să revoluționeze procesul de angajare prin conectarea companiilor de tehnologie cu recrutorii, Huntly oferă bonusuri generoase de recomandare comunității sale de peste 500 de recrutori din întreaga lume. Platforma răsplătește expertiza și eforturile comunității sale în mai multe moduri:

  • Bonus pentru plasarea cu succes a candidaților. Primul și cel mai evident avantaj este reprezentat de bonusul pentru plasarea cu succes a candidaților. Recrutorii Huntly pot câștiga până la 15.000 de dolari, sub formă de bonus, pentru fiecare post vacant pe care îl ocupă cu un candidat calificat. Aceasta nu este doar o recompensă generoasă, ci și o recunoaștere a calității muncii depuse de recrutor.
  • Bonus de recomandare pentru aducerea altor recrutori. Platforma încurajează creșterea comunității sale prin oferirea unui bonus de 100 de dolari pentru fiecare recrutor nou care se înscrie și trimite un CV relevant. Aceasta este și o oportunitate excelentă pentru recrutori de a-și extinde rețeaua profesională.
  • “Cel mai bun recrutor al lunii”. Recunoașterea meritelor este esențială în orice profesie. De aceea, Huntly oferă un premiu pentru cel mai bun recrutor al lunii. Acest titlu vine cu propriul bonus și depinde de numărul de CV-uri relevante pe care un recrutor le trimite în cursul lunii. Un premiu nu numai că oferă o recunoaștere tangibilă, dar servește și ca sursă de inspirație pentru întreaga comunitate.
  • Recompensă pentru încărcarea unui CV relevant. Partenerii de recrutare Huntly se pot bucura de un avantaj exclusiv și pot câștiga cinci dolari pentru fiecare CV relevant trimis pentru un post vacant. Astfel, chiar dacă candidatul nu obține postul, Huntly recunoaște eforturile de recrutare ale recrutorului.
  • Bonus pentru companiile invitate. Un alt aspect unic al Huntly este bonusul oferit recrutorilor pentru invitarea companiilor pe platformă. Odată ce compania creează un post de muncă care va fi ocupat cu succes prin Huntly, un recrutor este eligibil pentru bonusul promis. Acesta începe de la 1.000 de dolari și poate ajunge până la 2.000 pentru partenerii de recrutare Huntly. În plus, recrutorii primesc 250 de dolari pentru fiecare rol închis ulterior, ceea ce le oferă o șansă în plus de a-și crește veniturile.

Toate aceste stimulente fac parte din planul Huntly de a perturba modul tradițional de recrutare în domeniul tehnologiei, oferind o alternativă mai rentabilă pentru companii. Această platformă bazată pe comunitate reduce costurile de recrutare pentru companii de până la patru ori față de media pieței, are o rețea în creștere de peste 500 de recrutori profesioniști și promite o rată de succes impresionantă în găsirea celor mai potriviți candidați.

DESPRE HUNTLY

Este o platformă de recrutare bazată pe comunitate, dedicată recrutării în domeniul IT în Europa și SUA. Perturbă practicile tradiționale de achiziție de talente și oferă companiilor internaționale de tehnologie o alternativă mai rentabilă decât agențiile de recrutare. Huntly reduce costul pe angajare de până la patru ori față de media pieței, în timp ce companiile plătesc doar după ce au reușit să angajeze candidatul. Cu o rețea de peste 500 de recrutori profesioniști, oferă cele mai bune CV-uri potrivite, ceea ce contribuie la o creștere de zece ori a numărului de candidați relevanți și la o rată de conversie mai mare (patru din cinci candidați sunt invitați la interviu). Platforma oferă bonusuri generoase de recomandare pentru recrutorii din IT (până la 15.000 de dolari pentru fiecare angajare). Angajatorii pot stabili ei înșiși mărimea acestor bonusuri, motivându-i astfel pe recrutori să recomande cei mai buni candidați.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share