3Pillar Global angajează 100 de specialiști la Cluj-Napoca și Timișoara

Compania americană 3Pillar Global își extinde operațiunile din România și plănuiește să ajungă la 450 de angajați, în cele două centre din Cluj-Napoca și Timișoara, până la sfârșitul anului.

În cele două centre 3Pillar Global din România lucrează acum 350 de angajați. Compania, care împlinește un deceniu de existență, în 2016, caută în special ingineri cu competențe în tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicații web (Java, Python, Ruby on Rails, Front End) și mobile (iOS și Android), dar și experiență în testare (manuală și automată). 3 Pillar Global își propune să angajeze și manageri cu experiență tehnică. “Extinderea operațiunilor 3Pillar Global din Cluj și Timișoara este o decizie strategică pentru noi și benefică pentru piața IT din România. La baza ei stă creșterea cererii pentru produse de tip software, dezvoltate de specialiștii români. Echipele noastre dezvoltă proiecte exclusiv pentru piețe din SUA și Marea Britanie, în strânsă legătură cu clienții”, declară Cătălin Ștef, director general 3Pillar Global Romania și Senior Vice-President pentru operațiunile companiei la nivel global.

De altfel, managementul operațional la nivel global al companiei este concentrat în Cluj-Napoca. “Principala provocare pentru noi este să găsim un număr suficient de specialiști seniori. De aceea, o axă strategică este să devenim unul din cei mai căutați angajatori în sectorul IT. O direcție importantă în acest sens este investiția în programe de dezvoltare de nivel tehnic foarte înalt. La finalul anului trecut, de exemplu, am adus în fața comunității IT din cele două orașe în care avem operațiuni un specialist în al cărui CV apar companii precum Telegraph Media Group sau Yahoo! Europe. În 2016, continuăm pe această linie și am început cu un eveniment axat pe tehnologiile reactive”, subliniază Cătălin Ștef.

Dintre cei 700 de angajați pe care compania îi are la nivel global, 230 lucrează în noul sediul din complexul de birouri The Office Cluj-Napoca, iar 120 în City Business Centre Timișoara. Compania este prezentă în România din 2009. În următoarele luni, 3 Pillar Global va angaja 150-200 de oameni și în India. Nevoile de programare și testare, dar și managementul tehnic la nivel global, sunt acoperite din centrele din România, India și SUA, iar funcțiile comerciale sunt concentrate în SUA și Marea Britanie. În România sunt dezvoltate soluții software în domeniile media și entertainment, informare, sănătate și în domeniul financiar.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share