+50.000 de CV-uri, depuse la edițiile online Angajatori de TOP. Cum s-au adaptat companiile la un eveniment de recrutare 100% virtual

ȘANSĂ. Târgurile au reunit companii multinaționale și locale, care au propus o paletă diversificată de oportunități de carieră, astfel că fiecare participant a avut ocazia să-și găsească jobul sau programul de internship potrivit.

Cel mai mare târg de carieră din România și-a încheiat cele două ediții din această toamnă, desfășurate exclusiv în mediul online.

Edițiile consacrate Angajatori de TOP s-au desfășurat în mediul virtual, pe platforma Hipo.ro, timp de 30 de zile, în Timișoara și la nivel național, cu acoperire în orașe precum București, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca și Iași. Târgurile au reunit companii multinaționale și locale, care au propus o paletă diversificată de oportunități de carieră, astfel că fiecare participant a avut ocazia să-și găsească jobul sau programul de internship potrivit.

  • Peste 250.000 de vizitatori au accesat secțiunile online ale evenimentelor;
  • 32 de webinarii și conferințe online care au reunit peste 1.650 de participanți;
  • Peste 50.000 de CV-uri depuse la joburile oferite de companiile participante.

Pentru a sprijini inițiativele de recrutare ale companiilor partenere și candidații care au căutat oportunități de carieră în această toamnă, echipa Angajatori de TOP a dezvoltat o serie de funcționalități avansate, pe site-ul de carieră Hipo.ro, care au permis desfășurarea edițiilor online fară a pierde mult din interacțiunea fată în față. Cei peste 250.000 de vizitatori care au accesat secțiunile evenimentelor s-au bucurat de zone de resurse puse la dispoziție de companii, soluție de chat, jocuri sau aplicații prin care candidații au interacționat și au descoperit elemente ce țin de cultura organizațională și mediul de lucru al companiilor partenere.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Peste 1.650 de persoane au participat la cele 32 de webinarii, unde speakerii au abordat subiecte de interes, precum “Om versus Robot în secolul 21”, “Aptitudinile cele mai căutate de angajatori”, “Cum să te pregătești pentru recrutarea 100% online”, care au adus un plus dezvoltării profesionale și personale ale candidaților. Un alt punct de interes pentru participanții pasionați de tehnologie a fost TechTalks, unde au fost prezenți speakeri internaționali și locali care au susținut webinarii și conferințe de referință, care au abordat cele mai actuale proiecte și tendințe din industria IT&C.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Profilul candidaților care au participat la cele două ediții online Angajatori de TOP variază de la profesioniști cu peste cinci ani experiență, persoane cu experiență middle-level, la candidați entry-level, studenți și candidați cu studii medii. Candidații cei mai activi au avut ultima experință de lucru în vânzări, IT&C, inginerie și producție, logistică și transporturi, urmați de candidații specializați în finanțe-bănci, HR, marketing & PR, servicii & BPO și management.

“Contextul actual ne-a împins să ne depășim limitele înca o dată și să reconfigurăm structura și felul în care arată cel mai mare târg de carieră din țară. După câteva săptămâni intense, putem spune că scopul evenimentului, de a pune în contact cei mai doriți angajatori cu candidații potriviți, a fost atins. După ce primești și mesaje de multumire de la parteneri și de la vizitatorii târgului, știi că echipa a facut o treabă foarte bună. Ne revedem la ediția din martie-aprilie 2021, tot în format online. Suntem încrezători că și următorul eveniment își va îndeplini în continuare cu succes misiunea”, spune Ionuț Vasile, Project Manager – Angajatori de TOP Național Online.

“Tehnologia a fost aliatul nostru în această perioadă, în care am continuat, aproape la același nivel ca anul trecut, recrutările de profesioniști, dar și de trainee. Angajatori de TOP Online a fost o platformă foarte utilă, care ne-a oferit cel mai bun mix – tur virtual, chat și webinarii – pentru a putea interacționa direct cu candidații noștri și pentru a le răspunde la toate curiozitățile despre companie”, declară Oana Grigoriu, director Resurse Umane și Relații Sociale, Engie România.

Printre companiile care au participat la Angajatori de TOP Online se regăsesc Allianz Technology, Lidl, Penny., Raiffeisen Bank, Telus International, Adient Automotive Ploiești, BCR, Engie, Continental, Elektrobit Automotive, First Brands Group | Trico, Hella, Huawei, HUF, Mercedes-Benz, P&G, ProCredit, Teleperformance, Accenture, Verint, Veeam Software, Ariston, British American Tobacco, DB Schenker GBS Bucharest, Distrigaz Sud Rețele, Majorel, Dräxlmaier, FarmaVet, Makita EU, Mega Image, Michelin, Molson Coors GBS, Nobel, ON Semiconductors, Smithfield, Société Générale European Business Services (SG EBS), Takeaway, Valoris Center, Vodafone, virtual7, Arctic, dalli group, Decor Floor, Hoist Finance, Imsat, Leoni Bistrița, Metro Cash & Carry și Nokia.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share