6 din 10 companii din România vor acorda prime de sărbători angajaților

În acest an, șase din zece angajatori vor acorda prime de sărbători angajaților, iar peste 65 la sută dintre ei se gândesc să organizeze petreceri de Crăciun, arată rezultatele unui barometru de opinie realizat de firma de consultanță Frames și cea de training-uri și evenimente corporate TrainYourBrain.

Potrivit rezultatelor barometrului, sărbătorile de sfârșit de an au devenit extrem de importante pentru majoritatea companiilor din România. Întrebați în ce măsură aceste evenimente afectează viața companiilor, peste 70 la sută dintre respondenți au indicat răspunsul “în mare măsură” și asociază aceste evenimente cu o serie de momente speciale dedicate angajaților. 65 la sută au în plan organizarea unor evenimente speciale, în companie, la final de an, iar 11 la sută spun că este “posibil”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru cei mai mulți (65 la sută), petrecerea de Crăciun este principalul eveniment din viața companiei, în această perioadă, urmat de petrecerea pentru copii (16 la sută), team building-ul (12 la sută) și ieșirea cu colegii în oraș (șapte la sută). “Petrecerea de Crăciun a devenit un must-have în tot mai multe companii, indiferent de dimensiunea lor.  La restaurant, în club, la birou sau într-o destinație turistică, indiferent de locație, tot mai mulți investitori au înțeles importanța acestui tip de socializare pentru soliditatea echipei și pentru fidelizarea sa. Este momentul bilanțului, e momentul în care se acordă premii, angajații primesc cadouri sau își fac surprize reciproc, în genul Secret Santa, și discută cu optimism despre planurile pentru noul an”, afirmă Adrian Negrescu, managerul Frames.

Potrivit managerului TrainYourBrain, Alexandru Bălțat, petrecerea de Crăciun a ajuns să facă diferența între ofertele de HR. “E mai mult decât o petrecere. În funcție de locul, tematica, succesul organizării sale, angajații au ajuns să-și raporteze perspectivele de angajare în noul an. Pentru managerii de HR, este cel mai bun moment pentru racolarea sau fidelizarea resursei umane, indispensabile pentru succesul companiei”, spune Alexandru Bălțat.

Cine ia prime de sărbători în 2018

Dincolo de evenimentele speciale de sfârșit de an, Barometrul Frames & TrainYourBrain a atins și lista beneficiilor acordate angajaților. 60 la sută dintre cei chestionați vor acorda prime de sărbători angajaților, 23 la sută au indicat răspunsul “posibil”, în timp ce 17 la sută au răspuns negativ sau au refuzat să se pronunțe. Dintre cei care vor acorda prime, marea majoritate lucrează în sectorul de stat, în retail, în domeniul bancar, asigurări, software, HR, telecom, pharma, servicii financiare și industria auto. Dintre cei care au indicat răspunsul “posibil”, cei mai mulți activează în construcții,  servicii către populație și activități de suport.

Întrebați ce alte forme de premiere vor implementa, altele decât primele de sărbători, peste 50 la sută dintre respondenți au indicat coșurile de produse tradiționale de Crăciun. Pe lista beneficiilor se mai află bilete gratuite la evenimente și spectacole, vouchere de discount la diverși retaileri, training-uri/ participări la conferințe, vacanțe și călătorii.

A patra ediție a Barometrului Frames & TrainYourBrain a fost realizată între 15 și 30 noiembrie, pe un eșantion de 500 de respondenți din tot spectrul economic (oameni de afaceri, manageri din companii, responsabili HR). Metoda folosită a fost interogarea online & telefonică, iar marja de eroare este de +/-3 la sută.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share