8 Martie, primul eveniment din an în care companiile acordă tichete cadou angajatelor

În 2020, companiile au continuat să acorde tichete și carduri cadou pentru cele mai importante sărbători – Paști și Crăciun -, chiar dacă anul a venit cu provocări pe toate planurile.  

Cum 8 martie este al treilea eveniment ca importanță pentru acordarea de tichete cadou, Up România estimează că acest trend va continua și cu această ocazie, cu atât mai mult acum, când susținerea echipelor este importantă, iar acordarea de carduri cadou este un  semn de apreciere și recunoștință.

“Companiile preferă acordarea de tichete cadou în locul bonusurilor, florilor sau ciocolatei, de 8 Martie, datorită facilităților fiscale și faptului că este un cadou memorabil, ce oferă libertate de alegere doamnelor și domnișoarelor cu privire la cadoul preferat. Dacă pentru companii avantajele fiscale au rămas aceleași, pentru beneficiari avantajele au crescut odată cu procesul de digitalizare, prin trecerea de la tichete pe hârtie la card, tradusă prin ușurința și siguranța oferite, alături de serviciile suplimentare. Aplicația gratuită Up Mobil oferă informații în timp real despre tranzacții sau sold, posibilitatea de plată cu telefonul mobil, detalii despre rețeaua de magazine și promoțiile pe care le pot accesa”, declară Elena Pap, director Up România și director regional Up Group.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Tichetele cadou pe suport electronic pentru 8 Martie pot fi oferite din bugetul cheltuieilor sociale și sunt deductibile fiscal în limita a cinci la sută din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. În limita unui plafon maxim de 150 de lei pentru fiecare salariată, acestea sunt scutite de contribuțiile sociale și de impozitul pe venit aferent.

Preferințele beneficiarilor de carduri Up Cadou se îndreaptă tot mai mult către magazine specializate de mobilă și decorațiuni, electronice-electrocasnice, cash & carry, modă, cosmetice. În ultimul an, trecerea de la suportul de hârtie la varianta de card cadou a fost observată la nivel național, iar în top, pe lângă București, se află Sibiu, Brașov, Cluj și Prahova. Printre domeniile de activitate ale companiilor care au preferat acordarea de tichete cadou pe card sunt cele din distribuție, FMCG, farma, producție, financiar-bancar și IT&C.

Articolul anterior

Keysight Technologies mizează pe competițiile interne de tip Hackathon pentru a stimula inovația

Articolul următor

Angajații Schaeffler România au cumpărat "acțiuni" de peste 10.000 de lei la "Bursa Amintirilor"

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share