Dăruieşte Viaţă începe ridicarea unui spital modular, în continuarea implicării sale pentru a consolida sistemul medical din România în lupta cu coronavirusul.
Spitalul modular va fi amplasat în curtea Spitalului Elias Bucureşti, va fi finalizat în patru săptămâni, iar dotarea şi funcţionarea lui vor fi în sarcina Spitalului Elias şi a Ministerului Sănătăţii. Dăruieşte Viaţă face apel la companii şi la donatorii din ţară şi din străinătate pentru a se alătura proiectului.
Situaţia din sistemul medical românesc, aflat la limita avariei, modul de evoluţie şi de manifestare a bolii şi experienţa altor state arată că România are nevoie crească urgent numărul de paturi pentru a putea trata bolnavii de COVID-19. Felul în care au procedat alte ţări, precum China, Spania, Franţa, SUA, arată că ridicarea de spitale modulare poate compensa capacităţile reduse ale sistemului medical românesc, în condiţiile în care COVID-19 înseamnă multiplicare exponenţială şi nevoia de a trata mulţi pacienţi, în acelaşi timp, pe o perioadă lungă de timp. Soluţia propusă de Dăruieşte Viaţă este construcţia unui spital modular, pentru care a dezvoltat deja planul, împreună cu partenerii Tesseract, IMSAT şi Linde.
Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”
„România are avantajul de a fi cu câteva săptămâni în urma celorlalte state, însă nu va evita vârful epidemiei pe care-l vedem în Italia şi Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din România, deja supraaglomerate şi incapabile să-şi protejeze pacienţii din cauza infecţiilor şi lipsei de aparatură medicală. Este esenţial ca acest timp să fie folosit pentru a acţiona în sensul în care au nevoie pacienţii şi medicii”, declară Carmen Uscatu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Asociaţia a transmis o propunere în acest sens şi premierului Ludovic Orban, în 25 martie, în speranţa că modelul va fi replicat şi în Moldova şi Transilvania. Dăruieşte Viaţă aşteaptă răspunsul din partea Executivului şi speră că acesta va fi pozitiv, având în vedere că pune la dispoziţia statului român atât proiectul realizat de specialişti, cât şi expertiza sa şi o parte din materiale.
„Fiecare dintre noi poate contribui de acasă la ridicarea acestui spital, care va găzdui circa 50 de paturi pentru cazurile grave. Dacă eşti companie, poţi face o sponsorizare pe site-ul Dăruieşte Viaţă, la secţiunea sponsorizare, iar ca persoană fizică poţi dona prin SMS, cu mesajul IMPREUNA, la 8826, sau pe site-ul nostru. Ne va lua patru săptămâni să asamblăm construcţia, timp în care şi criza va ajunge, cel mai probabil, în momentul său de vârf. Este important să ne mobilizăm rapid şi, sperăm noi, să avem mai multe astfel de spitale în ţară, pentru a-i salva pe cei mai vulnerabili”, afirmă Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.
Dăruieşte Viaţă s-a implicat activ în lupta cu COVID-19 și a direcţionat toate fondurile strânse din 11 martie către susţinerea spitalelor şi a cadrelor medicale. Asociaţia a trimis echipamente de protecţie şi echipamente şi aparatură medicală (inclusiv trei ventilatoare mecanice invazive) către 16 unităţi spitaliceşti (Timişoara, Craiova, Bucureşti, Petroşani, Braşov, Fălticeni).
Metodele prin care se poate dona către asociaţie:
Pentru companii: contract de sponsorizare ce poate fi completat online
Pentru persoane fizice:
- SMS cu textul IMPREUNA la 8826, pentru o donaţie unică de doi euro (doar pe teritoriul României)
- Cu cardul, pe site-ul asociaţiei
- Prin propria campanie de fundraising, pe site-ul asociaţiei
- Prin transfer bancar, în conturile asociaţiei:
IBAN LEI: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286, ING Bank, sucursala Bucureşti
IBAN EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148, ING Bank, sucursala Bucureşti, SWIFT: INGBROU