A doua cea mai bună lună din istorie pe eJobs: Peste 33.000 de joburi noi, 1,1 milioane de candidaturi şi 20.000 de candidaţi noi

Peste 33.000 de joburi noi, 1,1 milioane de candidaturi şi 20.000 de candidaţi noi sunt cifrele înregistrate în luna mai pe platforma de recrutare online eJobs.ro. Aceasta este cea mai bună lună a anului şi a doua din istorie, după ianuarie 2020.

Cu 33.000 de joburi noi în mai, a fost marcat un salt de 23 la sută faţă de aprilie, fapt datorat în principal măsurilor de relaxare şi reluării încrederii angajatorilor în revenirea economică. “Vedem o intensificare a activităţii în sectoarele care au mers oricum bine în ultimul an, dar şi o revenire a unor domenii care aşteptau semnale de creştere economică, precum HoReCa. Ridicarea restricţiilor şi apropierea sezonului estival au crescut semnificativ numărul de locuri de muncă disponibile. De altfel, ca şi în cazul IT-ului, şi în ceea ce-i priveşte pe angajatorii din HoReCa, ne aflăm în faţa unei situaţii similare cu realitatea din 2018, 2019: devine foarte greu să găseşti candidaţi pe piaţă”, explică Roxana Drăghici, Head of Sales, eJobs România.

Dintre cele peste 33.000 de joburi nou apărute în mai, 87 la sută au fost postate de angajatorii din România, 7,8 la sută de cei din străinătate şi 5,2 la sută au fost joburi remote. “Atât pentru străinătate, cât şi pentru remote, vedem o creştere substanţială a numărului de poziţii nou deschise. În ceea ce priveşte munca remote, surpriza este cu atât mai mare cu cât predicţiile generale vizau o reîntoarcere, din vară, a angajaţilor la programul clasic de lucru, la birou. Cât despre angajatorii din afara ţării, pentru prima oară în ultimul an şi jumătate scade numărul de joburi din medicină/ sănătate, iar în topul clasamentului urcă ofertele de muncă din industria alimentară, construcţii şi turism/ HoReCa”, spune Roxana Drăghici.

Germania şi Olanda continuă să fie cei mai mari angajatori, însă locul al treilea este ocupat, în mai, de Spania, după o lungă perioadă în care numărul de oferte a fost limitat.

Dintre cele circa 30.000 de joburi care au fost postate de angajatorii din România, cele mai multe au vizat candidaţii din retail. Sectorul de prestări servicii, industria alimentară şi transport/ logistică/ import-export au fost următoarele cele mai mai active domenii. HoReCa reintră în top, cu aproape 3.000 de joburi noi, și depăşește domenii precum call-center/ BPO, telecom şi chiar IT.

Cu toate acestea, cele mai multe candidaturi de luna trecută au ajuns la joburile din retail, IT, call-center / BPO, prestări servicii şi bănci/ servicii financiare. Alături de angajatori, şi candidaţii au prins mai multă încredere în contextul favorabil al pieţei din acest moment şi stau cu ochii pe joburile care apar pe piaţă. Peste 20.000 de candidați noi şi-au făcut cont pe eJobs.ro în mai, iar numărul total de candidați pentru aceeaşi lună a fost de circa 120.000.

În acest moment, peste 33.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe ejobs.ro. Pentru acestea sunt înregistrate, lunar, între 1,1 şi 1,5 milioane de candidaturi şi peste 120.000 de candidați care îşi caută activ un loc de muncă.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil, iar din 2012 este parte a grupului Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Elveţia. Cele 4,6 milioane de CV-uri şi cele peste 1,3 milioane de candidaturi lunare constituie cea mai mare bază de candidaţi activi din România. Mai mult de două milioane de utilizatori unici folosesc lunar serviciile eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Articolul anterior

Angajaţii Apple se revoltă împotriva deciziei companiei de a-i obliga să vină la birou trei zile pe săptămână

Articolul următor

PayPoint România are un nou CEO

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share