Liderul pieței de electrocasnice din România își continuă investițiile în educație și lansează Academia de Training TechPro. Proiectul educațional este dedicat angajaților companiei, care vor putea participa la cursuri online, pe teme tehnice actuale.

Academia TechPro este un proiect dezvoltat în colaborare cu Universitatea Koç din Turcia și Universitatea Valahia din Târgoviște, iar metodologia se bazează pe o experienţă de învăţare şi dezvoltare specifică, similară unei academii. Profesorii sunt cadre didactice care predau în cele două universități partenere, iar cursurile vor fi susținute exclusiv online.

Primii beneficiari ai cursurilor academiei vor fi circa 140 de angajați cu profil tehnic ai companiei: manageri, specialiști și experți din cele două fabrici și din departamentul de aprovizionare. Planul pun accentul pe cele mai recente inovații tehnologice și procese de învățământ este adaptat nevoilor angajaților, iar temele abordate de automatizare, ce stau la baza principiilor Industry 4.0 – a patra revoluție industrială. Cursurile încep cu grupa de management, la jumătatea lunii septembrie, și vor fi predate în engleză de profesori ai Universității Koç. Se vor derula online, între 15 și 25 septembrie. Cursurile dedicate specialiștilor și experților tehnici vor fi susținute în noiembrie și vor fi predate, în română, de profesori ai Universității Valahia.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Educația este una dintre prioritățile companiei noastre. Susțin astfel de demersuri, dedicate specializării oamenilor, care le oferă o adevărată experiență de învățare și asigură contribuția lor la dezvoltarea sectoarelor competitive ale României, în contextul economic actual”, declară Murat Büyükerk, CEO Arctic. “Contextul de piață competitiv ne provoacă permanent să gândim noi programe care să susțină relația dintre dezvoltarea profesională a angajaților și mediul de afaceri. Ne-am concentrat în ultimii ani pe acțiuni consolidate și adaptate nevoilor angajaților noștri, iar rezultatele sunt vizibile: astăzi ne aflăm pe primul loc în topul celor mai buni angajatori din producție, din sud-vestul României”, completează Maria Tătaru, HR Director Arctic.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În 2021, numărul de cursuri ale Academiei TechPro va crește, astfel încât toți angajații cu profil tehnic să poată beneficia de oportunități de dezvoltare. Academia a luat naștere ca o extindere a parteneriatului pe care grupul Arçelik îl are cu Universitatea Koç, iar pentru Arctic este parte din strategia pe termen lung de colaborare și sprijin reciproc cu Universitatea Valahia.

DESPRE ARCTIC

Este liderul pieței de electrocasnice din România și unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori ai României. Cu circa 4.300 de angajați, exportă 79 la sută din producția totală în peste 78 de țări. Cu o istorie de aproape jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ cifra de afaceri și capacitatea de producție. Deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală. Unitatea de la Găești a produs peste 36 de milioane de aparate frigorifice. Deține și singura fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa. Fabrica din Ulmi, Dâmbovița, are o capacitate de producție de 2.2 milioane de unități pe an.

DESPRE ARÇELIK

Cu peste 30.000 de angajați la nivel mondial, 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, VoltasBeko), birouri de vânzări și marketing în 34 de țări și 23 de fabrici în nouă țări, oferă produse și servicii în peste 140 de țări. Este a doua cea mai mare companie europeană de electrocasnice, conform cotei cantitative de piață, și a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri consolidată de cinci miliarde de euro. Aproape 70 la sută din venituri provin de pe piețele internaționale, Arçelik este lider în domeniul cercetării și dezvoltării din Turcia. Deține peste 3.000 de brevete internaționale, realizate cu aportul a 1.600 de cercetători din 15 centre de cercetare-dezvoltare și proiectare din Turcia și a birourilor de cercetare-dezvoltare din cinci țări.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

78 de motive pentru care nu ar trebui “să te faci” farmacist

Câteva zeci de farmaciști care fac parte din grupul #SuntFarmacist, de pe…

Viață de chirurg: “Dintre toate specialitățile medicale, cele chirurgicale au fost mereu lăsate la urmă”

Dr. Laura Zarafin, medic secția ATI a Spitalului Colentina, consideră că riscurile…

Scrisoarea unui medic către ministrul Sănătății: “Înainte să avem un examen de rezidențiat mai exigent, e nevoie de o curățenie generală în sistemul universitar”

Un medic român îi răspunde dur, printr-o scrisoare deschisă, ministrului Sănătății, Sorina…

Președinta Colegiului Farmaciștilor din Iași: Farmaciile rămân fără angajați, fiindcă specialiștii refuză să lucreze pe salarii mizere

Farmaciile rămân fără angajați,  fiindcă mulți absolvenți ai Facultății de Farmacie aleg…