Banner

Abonamentele de fitness pentru angajați vor fi deductibile pentru companii de la 1 februarie

Foto: Andrea Piacquadio

Platforma digitală de sănătate SanoPass, parte din Grupul MedLife, salută intrarea în vigoare a modificărilor aduse Codului Fiscal, prin care companiile pot să ofere angajaților abonamente mixte de servicii medicale de prevenție și fitness ca beneficiu extrasalarial deductibil și scutit de taxe și impozite.

Președintele României a emis, în 11 ianuarie, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/ 2015 privind Codul fiscal, prin care angajatorii vor putea oferi angajaților abonamente de fitness deductibile în limita a 400 de euro anual. Noile reglementări intră în vigoare la 1 februarie.

SanoPass, care oferă abonamente medicale și de fitness pentru peste 50.000 de abonați, a participat ca reprezentant consultativ din partea societății civile și a mediului de afaceri la dezbaterile parlamentare din 2022, pe marginea proiectului. Camera Deputaților a votat, în decembrie 2022, proiectul de lege pentru completarea Codului fiscal, iniţiat de USR și PSD, și care prevede că abonamentele mixte de servicii medicale de prevenție și fitness acordate angajaților vor putea fi deduse de firme în limita echivalentului în lei a 400 de euro anual pentru fiecare persoană.

“Contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor, care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ servicii medicale și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 de euro anual”.

Vor fi deductibile și scutite de taxe și abonamentele oferite copiilor angajaților sau altor persoane aflate în întreținerea acestora: “abonamentul vizează servicii furnizate angajatului și/ sau oricărei persoane aflate în întreținerea sa, așa cum este definită la art. 77 alin. (3), în limita aceluiași plafon, indiferent de numărul de persoane”. Proiectul va fi publicat în Monitorul Oficial și va produce efecte de luna viitoare.

SanoPass este unul din cele mai active startup-uri românești din zona de healthtech. Oferă servicii medicale, de wellness și fitness, în regim de abonament și individual, consumatorilor individuali și companiilor, pentru angajați. SanoPass oferă acces în peste 250 de săli de fitness și 1.000 de clinici private de proximitate şi din reţele mari din România. Prin această reţea naţională de parteneri, asigură servicii medicale și de fitness pentru 50.000 de abonaţi și a înregistrat, în prima jumătate a anului 2022, peste 200.000 de servicii medicale și de fitness livrate.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share