Academy+Plus: Școala gratuită de programare deschide înscrierile pentru a doua serie de cursanți în București

Școala deschisă în parteneriat cu École 42 din Paris extinde la 500 numărul de locuri disponibile pentru cursanții din Capitală, de peste patru ori mai multe decât anul trecut (când au fost 120 de locuri), pe fondul cererii crescute din partea potențialilor cursanți și a companiilor care au nevoie de angajați calificați în industria IT.

Școala de programare a fost inaugurată în 2014, în Cluj-Napoca, și le oferă cursanților oportunitatea de a învăța programare într-un proces educațional bazat pe practică și adaptat la nevoile reale din piața muncii. Companiile din industria IT sunt sprijinite prin implicarea în formarea viitorilor angajați, la un nivel adecvat startului în carieră.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Metoda de învăţare a școlii, unică în peisajul educațional autohton, aduce în prim-plan practica, munca în echipă şi colaborarea. Este un micro-mediu organizaţional în care cursanţii învață ce este un termen limită sau cum să colaboreze. “Cererea este mare, iar specialiștii IT bine pregătiți sunt foarte căutați pe piața forței de muncă. Uneori, din cauza lipsei de personal, unele companii sunt nevoite să recruteze cursanți aflați încă în formare, lucru ce are un impact asupra întregului ecosistem. Din aceste motive, suplimentăm numărul de locuri disponibile și sperăm că și companiile se vor implica alături de noi în aceste demersuri și ne vor susține inițiativa”, spune Daniela Buşcan, Program Director în cadrul Academy+Plus.

Etapele de înscriere

Procesul de selecție pentru a ocupa unul dintre cele 500 de locuri disponibile în București este realizat în trei etape și presupune teste de memorie și logică, o întâlnire cu un reprezentant al școlii și un examen final, după o etapă practică de 28 de zile. În prima etapă, candidații trebuie să rezolve două teste de memorie și logică, disponibile exclusiv pe platforma de candidatură.

Candidații care obțin un scor eligibil sunt invitați la “Check-in”, o discuție deschisă, de grup, în care şcoala setează aşteptările, iar candidaţii îşi expun motivaţiile. Aceste întâlniri pot avea loc inclusiv în parteneriat cu companii de profil, în cadrul cărora cursanții pot afla insight-uri valoroase despre ce înseamnă un job în IT.

A treia etapă, “Piscina C”, este un boot-camp de 28 de zile, în care candidații vor învăța limbajul de programare C și vor susține, la final, un examen de admitere la Școala Academy+Plus din București. Anul acesta, în Bucureşti, vor fi organizate trei “Piscine C”, în perioada iulie-octombrie. Datele de început sunt 23 iulie, 20 august și 17 septembrie. Anul de studiu se deschide pe 29 octombrie.

Cursanții vizați au vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, sunt pasionați de informatică și alte ramuri tehnice, precum electronică, energetică, transporturi. Sunt încurajați să se înscrie candidați indiferent de forma de educație pe care o desfășoară în prezent sau de calificările obținute anterior. Programa are o structură de 21 de niveluri, însă nu presupune obligativitatea parcurgerii lor în totalitate. După circa 6-9 luni, cursanţii ajung la nivelul de specialist IT junior, pregătire mai mult decât suficientă pentru a putea fi angajaţi.

Prin parteneriatele pe care le are cu mari companii din București, din industrii precum IT și telecom, Academy+Plus susţine absolvenții să îşi găsească rapid joburi la angajatori de top. În anumite companii partenere, precum Société Générale European Business Services și BNP Paribas Personal Finance Central Europe Technologies, cursanții pot urma inclusiv programe de mentorat, care să-i ajute și mai mult în procesul de formare.

Articolul anterior

WWF România își mută biroul în AFI Tech Park

Articolul următor

HR Club lansează un kit de "angajabilitate"

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share