Bundestagul german lansează programul de burse de practică pentru absolvenții de studii universitare din România

În fiecare an, Bundestagul German acordă, în colaborare cu Freie Universität Berlin, Universitatea Humboldt şi Universitatea Tehnică Berlin, circa 120 de burse pentru tineri absolvenţi de studii universitare din 50 de ţări.

De la începutul lunii martie până la sfârşitul lunii iulie 2022, bursierii vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu sistemul parlamentar din Germania, printr-o bursă finanţată de Bundestag.

Scopul programului este participarea nemijlocită la derularea activităţii politice şi a proceselor decizionale democratice. Bursierii îşi vor desfăşura activitatea în biroul unui deputat din Bundestag şi vor putea să participe la seminarii ale universităţilor din Berlin. Programul se află sub patronajul preşedintelui Bundestagului German, Dr. Wolfgang Schauble.

Candidații trebuie să aibă cetăţenie română, să fie absolvenți de studii universitare (B.A., B.S., M.A., studii de licenţă, master sau doctorale) în orice specialitate, să aibă cunoştinţe foarte bune de limbă germană (cel puţin B2), să fie interesați de legăturile politice şi sociale şi de istoria germană, și să nu fi împlinit 30 de ani (data naşterii trebuie să fie după 1 martie 1992) până la data de începere a programului (1 martie 2022).

Costurile de transport, cazarea şi asigurarea, inclusiv bursa lunară de 500 de euro, vor fi preluate de Bundestagul German. Termenul limită pentru înscrieri este 31 iulie 2021. Cei interesaţi pot trimite dosarul complet la adresa de e-mail: info@bukarest.diplo.de. Informaţii suplimentare despre program şi documentele necesare pentru înscriere pot fi găsite aici.

Articolul anterior

Lidl așteaptă candidați pentru Școala de Carte și Meserii, programul de învățământ dual prin care absolvenții de gimnaziu își pot începe cariera în retail

Articolul următor

PORR România a lansat pagina de cariere a propriului site. Toate posturile disponibile în companie, la un click distanță

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share