ALD Automotive finalizează achiziția LeasePlan. Irlandezul Shane Dowling, numit Country Managing Director

ALD Automotive a finalizat cu succes achiziția a 100 la sută din LeasePlan, unul dintre liderii globali specializați în managementul flotei și în soluții de mobilitate, de la consorțiul condus de TDR Capital.

Această achiziție situează noul grup în poziția de lider global în mobilitate sustenabilă, cu o flotă totală de 3,3 milioane de vehicule administrate la nivel mondial. Cu forțe unite, ALD Automotive și LeasePlan au în plan să conducă procesul de tranziție către o economie cu emisii scăzute de carbon și să modeleze transformarea digitală a industriei. Noua entitate se va baza pe avantajul de mărime și pe competențele complementare ca să-și consolideze avantajele competitive și să asigure o creștere susținută.

În România, ca urmare a finalizării achiziției, ALD Automotive și LeasePlan vor începe procesul de integrare pentru a deveni o singură companie, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare. Tim Albertsen, Chief Executive Officer al ALD Automotive | LeasePlan, l-a numit pe Shane Dowling, anterior General Manager al ALD Automotive în România, Country Managing Director. Bogdan Apahidean, Managing Director al LeasePlan în România, a decis să dea curs altor oportunități profesionale în afara companiei.

De naționalitate irlandeză, Shane Dowling a fost numit director general al ALD România în 2019 și se află la al doilea mandat. Din 2016, este și director regional Europa Sud-Est și coordonează ALD Automotive în România, Grecia, Turcia și Bulgaria. S-a alăturat grupului ALD Automotive în septembrie 2006, ca International Sales Manager, și a fost promovat în funcția de Head of International Sales în 2010. La începutul lui 2011, s-a mutat în România, ca să preia poziția de General Manager al ALD Automotive. În 2016, pe lângă rolul de director regional, a preluat funcția de CEO al ALD Automotive Turcia. Lucrează în industria automotive de peste 25 de ani, iar înainte de a se alătura grupului ALD, în 2006, a ocupat poziții de conducere în Irlanda, ca General Manager al Johnson and Perrott Fleet Services, și Sales and Marketing Executive la Mitsubishi Motors Irlanda.

DESPRE ALD AUTOMOTIVE | LEASEPLAN

Este un jucător global de top în domeniul mobilității sustenabile. Oferă servicii de leasing complete, modele de abonament flexibile, servicii de administrare a flotei și soluții de multi-mobilitate, unei baze de clienți formate din companii mari, IMM-uri, persoane fizice autorizate și persoane fizice. Cu prezență directă în 44 de țări și 15.700 de angajați, administra o flotă de 3,3 milioane de vehicule, la sfârșitul lunii martie 2023.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share