Alexandru Crăciun se alătură echipei Sfera Business

Din această săptămână, Sfera Business are în echipa sa un profesionist cu o activitate de peste zece ani în poziţii de top din Administraţia Porturilor Maritime şi cu experienţă relevantă în învăţământul superior, dar şi în organizaţii non-guvernamentale, din domeniul transporturilor.

Alexandru Crăciun, director comercial al Administraţiei Porturilor Constanța, se alătură Sfera Business în calitate de Senior Consultant Logistică și Operațiuni. “Sunt onorat de faptul că Alexandru a ales să se alăture echipei Sfera Business. Este un profesionist excepțional, recunoscut ca atare de specialiștii din țară și din străinătate. Are o experiență complexă și relevantă în logistică și operațiuni, și sunt convins că training-urile pe care le va susține pe aceste teme vor fi de interes pentru companiile din numeroase industrii. Avem în echipa Sfera Business specialiști cu arii de expertiză diverse și complementare, dar ceea ce face diferența este experiența demonstrată a tuturor trainerilor noștri”, spune Cătălin Stancu, Managing Partner Sfera Business.

În calitate de director comercial al Administraţiei Porturilor, Alexandru Crăciun a avut ocazia să cunoască îndeaproape nevoile specifice ale liderilor din industria transporturilor, fie că este vorba despre containere şi activităţi logistice asociate, fie despre manipularea şi transportul mărfurilor în vrac, lichid sau solid. Totodată, gestiunea comercială a activităţii unui nod de transport internaţional, precum portul Constanţa, a generat dezvoltarea unor cunoştinţe aprofundate despre activităţile logistice din hinterland, cu care portul este legat direct sau indirect: depozite, parcuri logistice, terminale feroviare şi fluviale. Cursurile de management al transportului multimodal şi teza de doctorat susţinută în domeniul aglomerărilor economice portuare vin să-i completeze experienţa practică.

Activitatea susţinută în cadrul Centrului Naţional pentru Promovarea Transportului Multimodal, precum şi în cadrul Organizaţiei Europene a Porturilor Maritime, au contribuit la dezvoltarea contactelor internaţionale din industria transporturilor. De-a lungul anilor, a publicat mai multe articole legate de industria transporturilor şi a participat, în calitate de speaker, la mai multe conferinţe internaţionale dedicate acestei industrii. “Activitatea alături de Sfera Business vine și completează, în mod natural și firesc, evoluția mea profesională. Desigur, voi continua în rolul meu de director comercial al Administraţiei Porturilor Constanța, însă îmi doresc să împărtășesc din cunoștințele mele cât mai multor manageri care își desfășoară activitatea în domeniul logisticii”, declară Alexandru Crăciun.

Alexandru este un bun cunoscător al segmentului activităţilor logistice, atât din perspectiva fluxurilor de transport naţionale şi internaţionale, cât şi din perspectiva operaţiunilor zilnice ce se desfăşoară la nivelul companiilor. A absolvit Facultatea de Tranzacţii Internaţionale din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa (2004), programul de master Multimodal Transport Management, din cadrul Universităţii Maritime din Constanţa (2007), şi programul de doctorat pe domeniul Economie şi Afaceri Internaţionale, din cadrul ASE Bucureşti (2015).

DESPRE SFERA BUSINESS

Este o companie înființată în 2010, ce oferă training și consultanță axată pe oferirea de soluții integrate în vânzări, management și relații cu clienții. “Lucrăm alături de clienții noștri, pentru a găsi soluții practice prin care să obțină creșterea dorită. Lucrăm personalizat, pornind de la nevoile clientului. Fiecare program este dedicat unei singure companii. Înțelegem rapid provocările de business și ne asigurăm că obținem rezultate, conforme cu așteptările managementului”, arată conducerea Sfera Business.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share