Banner

Amazon angajează 250.000 de oameni în SUA, pentru perioada cumpărăturilor de sărbători, şi mărește salariile

“Gigantul” Amazon va angaja 250.000 de lucrători în SUA, pentru a ajuta la gestionarea cumpărăturilor de sărbători, şi va mări salariul mediu pe oră pentru angajaţii de la depozite şi livrări.

De obicei, Amazon îşi măreşte numărul de angajaţi în timpul sezonului de vârf al cumpărăturilor de sărbători și aduce un număr mare de lucrători temporari, ca să poată ţine mai bine pasul cu creşterea cererii, notează news.ro.

Numărul de angajaţi din perioada sărbătorilor este semnificativ mai mare faţă de anii precedenţi. Anul trecut, compania a spus că va aduce 150.000 de oameni pentru sărbători. Angajările vor include lucrători cu normă întreagă, cu jumătate de normă şi sezonieri, pentru depozite şi livrări.

Salariile pe oră pentru aceste roluri vor varia între 17 şi 28 de dolari, iar compania oferă bonusuri de angajare de 1.000 până la 3.000 de dolari în unele locaţii. Angajaţii din depozite şi de livrare vor câştiga acum 20,50 dolari pe oră, în creştere de la 19 dolari. Cu cea mai recentă creştere a salariilor, unele unităţi vor oferi angajaţilor până la 28 de dolari pe oră.

În ultimii ani, Amazon a mărit treptat salariul mediu iniţial pentru forţa de muncă din prima linie, pe fondul tensiunilor în creştere. Lucrătorii din depozite şi livrare au luat măsuri pentru a se organiza în sindicate în mai multe unităţi ale Amazon, iar parlamentarii şi grupurile de advocacy au criticat tratamentul pe care compania îl oferă angajaţilor din prima linie.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share