Amazon vrea să angajeze peste 100.000 de oameni, în SUA și Canada

Cel mai mare retailer online din lume are în plan să angajeze peste 100.000 de persoane, a patra serie de angajări masive anunţate anul acesta în SUA, pentru a face faţă extinderii semnificative a comerţului electronic.

Analiştii apreciază că Amazon îşi poate permite să-şi majoreze numărul de salariaţi, pentru că este una dintre puţinele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemie. Oamenii au apelat la serviciile sale pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri şi venituri record în trimestrul doi din 2020. Rezultatele vin după ce Amazon a anunţat că a cheltuit patru miliarde de dolari pe igienizarea produselor şi plata bonusurilor şi a orelor suplimentare pentru angajaţi, notează Agerpres.

Posturile anunţate de Amazon sunt cu normă întreagă sau redusă, în SUA şi în Canada. “Continuăm să instalăm noile tehnologii, acolo unde este cazul, ţinând cont de nivelul de siguranţă şi de îmbunătăţirea operaţiunilor noastre în ansamblu. Compania încă evaluează necesităţile pentru angajaţi temporari pentru sezonul de iarnă, pe lângă cele 100.000 de locuri de muncă anunţate luni”, afirmă Alicia Boler Davis, vicepreşedinte la Amazon.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator eștiSăptămâna trecută, compania cu sediul în Seattle a anunţat că vrea să angajeze în SUA 33.000 de persoane în funcţii din domeniul tehnic şi corporate, în următoarele luni. Cele 33.000 de noi locuri de muncă anunţate de Amazon vor fi la centrele companiei din SUA, inclusiv Denver, New York, Phoenix şi Seattle. Iniţial, noii angajaţi vor lucra de acasă, iar ulterior vor veni la birouri.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În iulie, Amazon a anunţat că pentru prima dată are peste un milion de angajaţi pe plan global, fiind al doilea angajator privat cu sediul în SUA, după lanţul american de magazine Walmart.

Articolul anterior

Antreprenorii care vor să "trezească" fiecare cartier al Bucureștiului, cu o cafea de calitate

Articolul următor

Ceremonie specială: absolvenţii UMF Iaşi vor depune Jurământul lui Hipocrate, pe parcursul a patru zile

Articole din aceeași categorie
Total
7
Share