Banner

Amenzi între 1.500 și 2.500 de lei pentru companiile care nu respectă măsurile de protecție a angajaților pe perioada caniculei

Foto: zinkevych @ freepik

Inspecția Muncii verifică măsurile ce trebuie întreprinse de angajatori pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, în perioada în care se manifestă temperaturi extreme ridicate.

În conformitate cu prevederile ordonanţei O.U.G. nr. 99/2000, angajatorii sunt obligaţi să ia măsuri minimale pentru ameliorarea condițiilor de muncă, precum reducerea intensităţii si ritmului activităţilor fizice, asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

“Inspectorii de muncă verifică respectarea tuturor reglementărilor prevăzute pentru menţinerea stării de sănătate a lucrătorilor expuși la temperaturi extreme: asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/ persoană/ schimb, a echipamentului individual de protecţie și asigurarea de duşuri, asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate și trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea ori eșalonarea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

Există și posibilitatea întreruperii colective ale lucrului, cu asigurarea continuităţii activităţilor în locurile în care nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale, dacă temperaturile ridicate extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutive. Pe durata întreruperii colective ale lucrului, contractele individuale de muncă ale salariaţilor se menţin, iar perioada de întrerupere constituie vechime în muncă. În această situație, se vor stabili modalităţile de recuperare a timpului nelucrat şi modalităţile de plată.

Atragem atenția că nerespectarea prevederilor Ordonanței privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă se sancționează contravențional, cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei, în conformitate cu art. 10, alin. 1 din O.U.G. nr. 99/2000”, declară Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share