Banner

Ce salarii oferă angajatorii din domeniile care recrutează cel mai mult vara: 3.500 de lei în retail, 3.300 în industria alimentară și HoReCa și 3.000 în turism

Mai mult de 13.000 de joburi noi au fost scoase pe piață, în iunie, de angajatorii din retail, industria alimentară/ HoReCa și turism, domeniile care au cea mai mare nevoie de personal pe timp de vară.

Numărul se raportează la un total de 30.000 de locuri de muncă postate la nivel general, de la începutul lunii iunie și până acum, pentru toate domeniile. Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, mediile salariale înregistrate în aceste domenii variază între 3.000 și 3.500 de lei.

“Vorbim despre medii salariale nete, la nivel național, pentru toate pozițiile și nivelurile de experiență pe care le au angajații care lucrează în aceste sectoare. Cel mai mult câștigă cei din retail, cu o medie lunară netă de 3.500 de lei, iar cel mai puțin cei din turism (3.000). Împărțite pe nivel de carieră, cei care lucrează în retail, industria alimentară/ HoReCa și turism înregistrează medii de 2.850 de lei pe lună în categoria entry-level (0-2 ani de experiență), 3.200 pentru mid-level (2-5 ani) și 4.000 pentru senior level (+5 ani)”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.

Așteptările salariale pe care le au candidații din aceste domenii depășesc cu circa 40 la sută mediile încasărilor declarate. În timp ce media salarială din retail este de 3.500 de lei, așteptările candidaților urcă până la 5.000. În industria alimentară și HoReCa diferența este de 1.200 de lei (de la 3.300 la 4.500), iar pentru turism se înregistrează un decalaj de 1.500 de lei (de la 3.000 la 4.500).

Pentru aceste sectoare de activitate, cei mai căutați în această vară sunt candidații entry-level – peste 70 la sută dintre oferte li se adresează lor. Capitala ocupă primul loc în topul orașelor care propun cele mai multe oportunități. Urmează Cluj-Napoca, Constanța, Timișoara și Brașov.

“Cu toate că vara apare o creștere sensibilă a numărului de joburi pentru aceste domenii, a căror dinamică este influențată de sezonul estival, mediile salariale relativ mici nu încurajează candidații să aplice masiv. Retailul este, într-adevăr, pe primul loc la candidaturi, în iunie, dar aceasta este poziția pe care o ocupă în mod tradițional. Turismul și industria alimentară/ HoReCa se află abia pe locurile 6/ 9, cu 65.000, respectiv 55.000 de candidaturi”, arată Roxana Drăghici.

Mult mai atractive pentru candidați par a fi joburile din servicii, call-center/ BPO, IT/ telecom ori servicii financiare. Totuși, pentru tinerii care caută să se angajeze doar pe durata verii, pe bază de proiect, angajatorii din turism și HoReCa sunt variantele cel mai la îndemână, în condițiile în care aceste sectoare vin cu cel mai mare număr de joburi project-based – peste 2.300, împreună.

În acest moment, peste 33.000 de locuri de muncă sunt disponibile pe eJobs.ro.

DESPRE EJOBS

Lansată în 1999, este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Din 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Elveția. Cu 4,9+ milioane de CV-uri, peste două milioane de vizitatori unici pe lună și 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, este cea mai mare platformă de recrutare la nivel local.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share