Americanii de la Kimball Electronics plănuiesc să dubleze capacitatea de producție a fabricii din România, în următorii trei ani

Kimball Electronics, furnizor de echipamente electronice pentru clienți din domeniile automotive, industrial și siguranță publică, își propune să realizeze o dublare a capacității pentru unitatea pe care o deține la Timișoara, a anunțat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Potrivit acestuia, în prezent, unitatea de producție și operațiunile locale gestionează bugete de milioane de euro și asigură peste 400 de locuri de muncă pentru timișeni. Pentru următorii trei ani, compania își propune o creștere treptată către dublarea capacității.

“Am discutat cu Dan Copocean, director general, și am fost plăcut surprins nu doar de reziliența companiei în perioada de pandemie, când au pierdut angajați și au avut fluxuri de aprovizionare blocate, ci mai ales de intenția de a atinge un maxim istoric în ceea ce privește numărul de angajați. Planul de investiții al Kimball Electronics România este un semnal important că economia din Timiș este pe drumul cel bun și odată cu revenirea companiilor putem spera la noi și noi locuri de muncă pentru timișeni”, a precizat Alin Nica, în urma unei vizite la Kimball Electronics România.

Compania are ca scop principal producerea de echipamente electronice în domeniile automotive, industrial și siguranță publică și folosește echipamente de producție de ultimă generație și procese automate precum gravarea cu laser (coduri de bare, trasabilitate), asamblarea (lipirea) componentelor electronice (SMD, THD) pe plăcile cu circuite imprimate, separarea subansamblurilor (PCBA) din paneluri, acoperiri de protecție sau  prelucrarea și asamblarea componentelor mecanice (etichete, carcase, butoane, termolipire, înșurubare).

Articolul anterior

Florin Godean (Adecco România): Ar trebui să ne pregătim pentru o nouă criză a candidaților

Articolul următor

Xiaoyan Hua-Schwab, noul vicepreședinte de comunicare Dacia & Lada

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share