Angajații din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională primesc mai mulți bani de luna aceasta

Din 1 ianuarie 2019, salariile de bază, soldele de funcție/ salariile de funcție ale personalului din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, se majorează cu 25 la sută din diferența dintre nivelul actual și cel prevăzut de lege pentru 2022.

Cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar, se menține cel mult la nivelul celui din decembrie 2018.

Munca prestată suplimentar se plătește

Potrivit noilor reglementări, se menține măsura de acordare a majorărilor salariale corespunzătoare pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care nu se lucrează, ca și cele pentru munca suplimentară prestată de personalul cu statut special, care are atribuții pentru desfășurarea activităților deosebite, cu caracter operativ sau neprevăzut, plătite prin raportare la solda de funcție/ salariul de funcție sau la salariul de bază cuvenit majorat, proporțional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiții.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

O altă măsură ce vizează personalul militar, polițiștii și personalul civil este cea conform căreia, în anii 2019-2020, pentru aceste categorii de personal se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică de pe teritoriul României, în limita de 1.450 de lei anual, pentru fiecare angajat.

Indemnizațiile, compensațiile, primele, ajutoarele, plățile compensatorii, despăgubirile, compensațiile lunare pentru chirie și alte drepturi, care nu fac parte din solda lunară brută/ salariul lunar brut, și cuantumul compensației bănești, respectiv al alocației valorice pentru drepturile de hrană și valoarea financiară anuală a normelor de echipare și valoarea financiară a drepturilor de echipament, se mențin în plată, între 2019 și 2021, la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018.

Cresc indemnizația de delegare și alocația de cazare

Tot din 1 ianuarie, a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 714/2018 privind drepturile si obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice, pe perioada delegării și detașării în altă localitate. Valoarea indemnizației de delegare sau detașare va crește la 20 de lei/zi, față de 17 lei, în 2018. Persoana delegată într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 km de localitatea în care își are locul permanent de muncă, și care nu se poate înapoia la sfârșitul zilei de lucru, va beneficia de o alocație zilnică, formată din indemnizație de delegare, de 20 de lei/zi, și de alocație de cazare, de 230 de lei/zi, în limita căreia trebuie să-și acopere cheltuielile de cazare, fără a fi nevoie de prezentarea unor documente justificative. Alocația de cazare poate fi majorată cu până la 50 la sută, însă în acest caz va fi nevoie de prezentarea de documente justificative.

Articolul anterior

Dendrio, companie din grupul Bittnet, plătește 10,9 milioane de lei pentru preluarea activității de integrare IT&C de la Crescendo

Articolul următor

VIDEO. Rămâne cum a stabilit: Klaus Iohannis candidează pentru un nou mandat de președinte. Ce își propune în 2019

Articole din aceeași categorie
Total
21
Share