Angajații Grupului Renault din România primesc acțiuni ale companiei și pot cumpăra și altele cu discount de 30%

Prin Renaulution Shareplan, Grupul Renault își propune să majoreze acționariatul angajaților săi la zece la sută din capital până în 2030, prin programe dedicate de implicare a lor.

Conform planului, compania își propune să tripleze numărul angajaților săi care dețin acțiuni Renault. Grupul va oferi șase acțiuni gratuite fiecărui angajat eligibil (peste 110.000 în 29 de țări, inclusiv România) și oferă posibilitatea de a cumpăra acțiuni cu o reducere de 30 la sută în 21 de țări. Prețul de referință al acțiunii este stabilit la 31,46 euro, ceea ce corespunde unui preț de 22,02 euro după reducere. Perioada de subscriere va fi cuprinsă între 24 noiembrie și 12 decembrie 2022.

“Suntem dornici să împărtășim beneficiile performanței companiei cu toți angajații noștri, să-i includem în acționariatul nostru în creștere și să-i implicăm în construirea viitorului Grupului Renault. Obiectivul este ca ei să dețină zece la sută din capitalul nostru social până în 2030″, explică Luca de Meo, director general al Grupului Renault

Planul este deschis angajaților Grupului Renault și ai filialelor sale incluse în planurile de economii ale Grupului Renault, DIAC și Renault Retail Group, în 29 de țări. Ca să fie eligibili, angajații trebuie să fi efectuat cel puțin trei luni de serviciu continuu sau discontinuu între 1 ianuarie 2021 și 12 decembrie 2022. Contractul lor de muncă trebuie să fie în vigoare la 12 decembrie 2022. Planul este disponibil în Argentina, Austria, Belgia, Brazilia, Chile, China, Columbia, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, India, Irlanda, Italia, Malta, Mexic, Maroc, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Turcia și Marea Britanie.

Angajații eligibili primesc imediat șase acțiuni gratuite, ca o contribuție unilaterală a companiei (cu excepția unor țări în care acțiunile vor fi livrate după o perioadă de cinci ani și nu se aplică cerințe de deținere). În 21 de țări, Grupul Renault le va oferi angajaților săi condiții avantajoase pentru cumpărarea de acțiuni: o reducere de 30 la sută din prețul de referință, plus un bonus de 300 la sută pentru primele două acțiuni (șase acțiuni gratuite pentru primele două cumpărate).

Plățile voluntare ale angajaților nu pot depăși 25 la sută din remunerația lor anuală brută. Acțiunile vor fi păstrate cel puțin cinci ani (cu excepția unor cazuri excepționale) într-un fond mutual al companiei sau, în unele țări, într-un cont înregistrat pe numele acționarului.

DESPRE GRUPUL RENAULT

Cu o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiind de alianța sa cu Nissan și Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale, Renault-Dacia-Alpine-Mobilize, și propune clienților săi soluții de mobilitate. Prezent în peste 130 de țări, cu peste 170.000 de salariați, a vândut 2,7 milioane de vehicule în 2021.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share