Angajații JYSK au înotat pentru Asociația Carusel la Swimathon

La cea de-a XII-a ediție a evenimentului de strângere de fonduri Swimathon, cinci angajați din magazinele și Head Office-ul JYSK România au făcut echipă și au înotat pentru a strânge fonduri pentru Asociația Carusel.

Evenimentul a strâns 34 de proiecte sociale din domenii diverse (social, sănătate, cultural, educație, persoane cu dizabilități), pentru care au strâns fonduri peste 900 de înotători.

Compania JYSK, care sprijină activitatea cabinetului medical al Asociației Carusel dedicat sănătății oamenilor fără adăpost, și-a încurajat angajații să se înscrie în competiție. Echipa JYSK, formată din Andrei Dinu de la JYSK Pallady, Alex Sima de la JYSK Otopeni, Simona Carp (Head of HR), Cristian Cuzmin (Financial Manager) și Raluca Dascălu (Communications Manager), a înotat, în total, 40 de bazine într-o atmosferă frumoasă, în care competitivitatea și-a dat mâna cu dorința de a ajuta.

Obiectivul a fost acela de a strânge fonduri pentru proiectul Asociației Carusel, Sănătate fără adresă, prin care asociația oferă consultații și îngrijiri medicale persoanelor fără adăpost. Cabinetul medical a fost deschis în februarie 2023, în Centrul Comunitar Grivița-Cișmigiu, și, într-o perioadă de 12 luni, de aici au fost acordate peste 4.000 consultații pentru 800 persoane unice fără adăpost.

“Mi-a plăcut foarte mult la Swimathon și am fost impresionat de numărul mare de participanți: înotători, voluntari, ONG-uri și companii implicate. Ce ne-a adus împreună a fost cauza nobilă pentru care am înotat și dorința de a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși. Atmosfera a fost una foarte plăcută, iar organizarea a fost foarte bună”, a spus Cristian Cuzmin, Financial Manager JYSK România, Bulgaria și Turcia. 

Înotători mici și mari, profesioniști și amatori, voluntari, susținători, reprezentanți ai asociațiilor și beneficiari au umplut bazinul de la Otopeni de zâmbete, aplauze, încurajări și energie pozitivă.

“M-am înscris pentru că am vrut să fac o faptă bună, să încerc ceva nou și să cunosc colegi noi. Mi-a plăcut foarte mult, chiar dacă mă așteptam să înot mai mult. Mai ales la început, am obosit foarte repede. Am înotat pe rând de mai multe ori și, la final, mi-am revenit și aș mai fi putut să înot câteva bazine. Colegii din echipa mea știu că am participat, le-am trimis și poze și m-au susținut”, povestește Andrei Dinu de la JYSK Pallady.

Motivația echipei JYSK

Inițiativa de a susține Asociația Carusel la Swimathon a venit după ce JYSK a vizitat Centrul Comunitar Grivița Cișmigiu, unde era vizibil cât de importante sunt serviciile medicale pentru oamenii fără adăpost. Aceștia nu au acces la îngrijire medicală, nu au medic de familie la care să poată apela și se confruntă cu probleme de sănătate ce sunt accentuate de lipsa unui mediu sigur de locuire.

“Am aflat de eveniment de la Store Managerul meu și m-am alăturat echipei pentru că am vrut să simt că ajut și pentru a interacționa cu colegi din alte departamente și magazine. A fost o experiență frumoasă, pe care aș repeta-o oricând. Am făcut înot doi ani când eram mic, nu de performanță, dar am învățat să înot și mă bucur că acum am avut ocazia s-o fac și pentru un scop umanitar”, spune Alex Sima de la JYSK Otopeni.

JYSK a început să susțină activitatea cabinetului medical al Asociației Carusel dedicat persoanelor fără adăpost anul trecut. Prin urmare, participarea la Swimathon a reprezentat o ocazie în plus de a ne manifesta dorința de implicare. Parteneriatul continuă și anul acesta.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share