Arctic își dezvoltă strategia privind învățământul dual: joburi pe timpul verii în companie și programe de dezvoltare personală

Liderul pieței locale de electrocasnice își extinde strategia de implicare în învățământul dual, prin introducerea unor activități noi, dedicate pregătirii tinerilor.

Elevii și absolvenții liceelor partenere din județul Dâmbovița își vor putea dezvolta competențele lucrând pentru companie în vacanța de vară sau participând la programe suplimentare de dezvoltare personală.

Parteneriatul cu Liceul Tehnologic “Iordache Golescu” din Găești și cu Liceul Tehnologic “Nicolae Ciorănescu” din Târgoviște a început în 2017. Arctic a investit circa 300.000 de euro în susținerea elevilor, prin acordarea de burse și asigurarea practicii obligatorii în fabricile sale. Compania susține șase clase de învățământ dual, care se desfășoară în cei trei ani de școală și care urmăresc calificările de operator mașini cu comandă numerică, frigotehnist și electronist.

Din acest an, programul de învățământ dual va fi extins și va include activități extracurriculare ca internship-uri, workshop-uri, sesiuni de training, consiliere și orientare în carieră. Elevii și absolvenții celor două licee pot obține joburi pe timp de vară în fabrica de frigidere din Găești, cea mai mare unitate de producție de electrocasnice din Europa continentală, în fabrica de mașini de spălat rufe din Ulmi, prima unitate de producție Industry 4.0 din România și una dintre cele mai moderne din lume, sau în departamentul de Customer Care.

Arctic vizează extinderea parteneriatului și pentru învățământul profesional și liceal din cele două licee. Compania participă activ la formarea tinerilor atât din punct de vedere al competențelor tehnice (hard skills), cât și al abilităților transferabile (soft skills).

“Arctic deține în Dâmbovița două dintre cele mai mari fabrici de electrocasnice din Europa. Din această primăvară, producția depășește cinci milioane de unități anual. Dezvoltarea accelerată trebuie susținută cu o componentă de formare profesională tot mai puternică, în special având în vedere contextul unei economii globale ale cunoașterii bazate pe tehnologie. Strategia de implicare a companiei în învățământul dual deschide perspective de viitor pentru tineri și le oferă oportunități de dezvoltare în țară”, spune Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

“Ce își propune Arctic reprezintă o nouă abordare a învățământului dual. Este un program conectat la realitatea pieței muncii, dar și la cele mai noi tendințe de formare. În condițiile în care România se confruntă cu un deficit pe piața muncii, companiile trebuie să gândească soluții pe termen lung. Acest lucru este mai important ca niciodată, având în vedere că noile tehnologii devin pe zi ce trece o componentă tot mai prezentă în producția industrială, ceea ce înseamnă că tipologia locurilor de muncă este în continuă schimbare și evoluție”, declară Maria Tătaru, HR Director Arctic.

Proiectul de susținere a învățământului dual completează strategia Arctic de management și dezvoltare a talentelor, din care mai fac parte programul de internship Fresh Start, FIT Graduate Engineering Program sau Academia TechPro.

DESPRE ARCTIC

Lider al pieței de electrocasnice din România, este una dintre cele mai puternice companii locale și unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori ai României. Cu circa 5.700 de angajați, exportă 84 la sută din producția totală în peste 80 de țări.

Cu o istorie de peste jumătate de secol, este parte din grupul Arçelik din 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ cifra de afaceri și capacitatea de producție. Deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, la Găești, unde a produs peste 40 de milioane de aparate frigorifice. Deține și prima fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa, în Ulmi, cu o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an.

Cu peste 40.000 de angajați, Grupul Arçelik operează 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko) și are subsidiare în 49 de țări și 28 de fabrici în nouă țări. Este a doua cea mai mare companie europeană de electrocasnice, conform cotei cantitative de piață. Are 29 de centre de cercetare-dezvoltare și design, ce găzduiesc peste 2.000 de cercetători, și deține peste 3.000 de brevete internaționale.

Articolul anterior

ING Bank a lansat asigurarea pentru sprijin financiar în caz de şomaj, invaliditate sau concediu medical prelungit

Articolul următor

5 motive pentru care românii nu vor să se întoarcă la birou: de la timpul irosit în trafic și lipsa locurilor de parcare, la cheltuielile mai mari pentru îmbrăcăminte

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share