ASEBUSS are un nou partener pentru programul de Executive MBA: Robinson College of Business, de la Georgia State University

Din 2024, ASEBUSS Business School va organiza programul de Executive MBA din România alături de școala de afaceri Robinson College of Business, de la Georgia State University din Atlanta.

Între 2003 și 2023, programul de EMBA ASEBUSS a fost oferit în parteneriat cu Kennesaw State University din Atlanta, iar între 1993 și 2003 – cu University of Washington din Seattle. Ultima serie de absolvenți de EMBA organizat în parteneriat cu Kennesaw State University va încheia cursurile în toamna anului viitor.

Noul partener al ASEBUSS este una dintre cele mai mari trei școli de afaceri din sudul SUA și una dintre cele mai mari zece școli de afaceri din această țară. La cursurile programelor pe care le organizează vin studenți din peste 100 de țări.

”În ultimii 30 de ani, ASEBUSS a format peste 1.500 de manageri și antreprenori, iar know-how-ul american venit prin prisma schimbului de experiențe cu profesorii și cu studenții din SUA a impulsionat standardizarea practicilor, procedurilor și proceselor din business și a condus la crearea unui limbaj comun, ceea ce a ajutat accelerarea creșterii economiei României per ansamblu. Vom continua să îmbunătățim experiențele oferite cursanților și să devenim tot mai buni în fiecare zi. Cu o istorie de peste 100 de ani, Robinson College of Business are o comunitate de peste 80.000 de absolvenți”, spune prof. Ovidiu Dîmbean-Creța, rectorul ASEBUSS.

Colaborarea implică, printre altele, includerea profesorilor în programe de mobilitate internațională (întrucât vor ține cursuri în cele două universități în ariile lor de specializare), programe de schimb de experiență pentru studenții români și americani, realizarea unor programe de cercetare în colaborare sau organizarea de evenimente de interes pentru ambele instituții.

”Marele avantaj adus de schimbul de experiență dintre managerii români și profesorii și studenții americani este dat de faptul că aceștia se completează când lucrează în echipă și preiau unii de la alții cele mai bune practici de management. Rezultatele primilor 30 de ani de educație managerială din România au fost spectaculoase. De exemplu, dacă la începutul anilor ’90 americanii îi depășeau pe colegii lor români în multe arii, în special la modul în care făceau prezentări de business, discrepanțele s-au temperat semnificativ, ceea ce a contribuit la o creștere semnificativă a numărului de manageri români promovați în roluri cu impact la nivel regional sau global”, arată prof. Ovidiu Dîmbean-Creța.

ASEBUSS Business School oferă două programe de educație managerială în România: Executive MBA ASEBUSS, în parteneriat cu Robinson College, și Entrepreneurial MBA ASEBUSS, în parteneriat cu Washburn University din Topeka, Kansas. Primul program de Executive MBA ASEBUSS a fost organizat în 1993, iar programul Entrepreneurial MBA ASEBUSS a început în 2013.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share