Audi a făcut economii de 94,5 milioane de euro, în 2020, după ce a implementat peste 9.200 de idei venite din partea angajaților

Anul trecut, angajații Audi au depus 15.628 de idei pentru îmbunătățirea activității companiei, în fabricile din Ingolstadt și Neckarsulm.

9.265 dintre ele au fost implementate, ceea ce a dus la economii de 94,5 milioane de euro pentru Audi AG. Compania le-a plătit angajaților 7,8 milioane de euro, sub formă de bonusuri, pentru ideile lor.

O idee apreciată a venit de la Audi Neckarsulm: în atelierul de caroserie unde este fabricat Audi A6, un robot ia cadrele acoperișului dintr-un sertar, le așază pe caroserie și apoi sudează cele două părți între ele. Se întâmpla uneori ca brațul robotului să prindă simultan mai multe foi de metal, care nu pot fi introduse și prelucrate corect.

Asta ducea la pierderea repetată a materialelor și la costuri de întreținere mai mari. Mai mulți angajați au îmbunătățit acum acest proces. Soluția rezultată este pe cât de simplă, pe atât de spectaculoasă: printr-un senzor magnetic suplimentar, plasat pe braț, robotul recunoaște acum că piesele sunt dublate și le separă cu un jet de aer. Astfel, nu mai sunt inserate greșit foi de metal. În acest fel, a fost posibilă creșterea considerabilă a capacității centralei. Ideea a fost implementată nu numai în uzina din Neckarsulm, ci și în Ingolstadt.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Miile de idei care au fost puse în practică anul trecut, cu succes, arată că, în ciuda pandemiei, sau poate și datorită ei, există o mare hotărâre în echipa Audi de a contribui la dezvoltarea companiei. E în AND-ul Audi să gândești mereu un pas înainte”, spune Marcus Schulte, șeful Agenției de Idei Audi.

Audi are un sistem de încurajare a sugestiilor venite din partea angajaților din 1967. Programul Ideile Audi funcționează în forma actuală din 1994 și este implementat și în fabricile din afara Germaniei. În 2020, angajații din Bruxelles, Győr și San José Chiapa au depus circa 9.600 de idei. Datorită lor, Grupul Audi a economist mai mult de 27,5 milioane de euro.

Grupul Audi, cu mărcile sale, Audi, Ducati și Lamborghini, este unul dintre cei mai importanți producători de automobile și motociclete din segmentul premium. Este prezent pe mai mult de 100 de piețe și produce în 16 fabrici din 11 țări. În 2020, a livrat către clienți circa 1,69 milioane de automobile Audi, 7.430 mașini sport marca Lamborghini și 48.042 motociclete Ducati. 87.000 de oameni lucrează pentru companie în întreaga lume. 60.000 dintre ei sunt în Germania.

Articole din aceeași categorie
Total
4
Share